News

Alina Gorghiu, senatoare PNL: “Nu au fost niciodată suficiente fonduri pentru sport”. Ce spune despre declarațiile Ministrului Sportului referitoare la Ana Maria Popescu

Alina Gorghiu, senatoare PNL, a vorbit marți despre situația sportului din România, dar și despre declarațiile Ministrului Sportului Eduard Novak referitoare la scrimera Ana Maria Popescu, declarând: "nu au fost niciodată fonduri pentru sport".
27.07.2021 | 20:53
Alina Gorghiu senatoare PNL Nu au fost niciodata suficiente fonduri pentru sport Ce spune despre declaratiile Ministrului Sportului referitoare la Ana Maria Popescu
ADVERTISEMENT

Eduard Novak a intrat într-o controversă cu scrimera Ana Maria Popescu după ce aceasta a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice, spunând că și dacă ar fi avut un buget cu cinci milioane de lei mai mare, nu ar fi cucerit medalia de aur.

Sportiva i-a dat o reacție publică la revenirea în România, spunându-i ministrului că data viitoare speră să cucerească el medalia de aur la Tokyo și a vorbit despre lipsa de finanțare din scrimă.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu: “Nu au fost niciodată fonduri suficiente pentru sport”. Ce a spus despre declarația ministrului Novak

“Am reținere destul de mare când vorbesc despre acest Ministru al Sportului, vorbim de același olimpic paralimpic, domnul Novak. Vorbim de un om cu o istorie personală destul de impresionantă, eu îi găsesc scuze pentru o declarație mai puțin fericită.

I-am citit declarațiile din ultima vreme și dați-mi voie să parafrazez ceea ce spune. Pentru el această medalie este ca și una de aur, a fost impresionat de performanță.

ADVERTISEMENT

Când este vorba de miniștri, reducem discuțiile la fonduri. Nu au fost niciodată suficiente fonduri la nivel de sport de masă, dar ne dorim să avem performanțe.

Când le avem, nu avem destule declarații de apreciere. Eu îi felicit pe toți care participă la Jocurile Olimpice și la toate competițiile naționale și internaționale.

ADVERTISEMENT

Statul încearcă să participe, dar aportul pe care îl are statul este probabil mult prea mic față de câtă bucurie aduc sportivii oamenilor din România.

Știți care este primul lucru care ar trebui să se întâmple când vorbim de sport? Să nu o dăm în politică și să nu criticăm non-stop ce face cel din actualul guvern. În realitate, sportul român are nevoie de finanțare, ea nu poate să fie astăzi da și mâine nu.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, are nevoie de sprijin din partea autorităților locale. Investițiile sunt importante, dar vă spun ce a făcut Ionuț Stroe. A reușit să dea un act normativ prin care copiii din diverse medii beneficiau de vouchere, un anumit cuantum. 

Acei copii și familiile lor au apreciat foarte mult această măsură, însă, sportul trebuie să fie practicat în școlile din România și să fie promovat mereu, nu doar când ne convine”, a declarat Alina Gorghiu la Antena 3.

ADVERTISEMENT