Sporturi

Alina Rotaru ridică 50 de tone de greutăţi pe lună! Pregătire draconică pentru Jocurile Olimpice

11.01.2021 | 11:40
Alina Rotaru ridica 50 de tone de greutati pe luna Pregatire draconica pentru Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT

Alina Rotaru este cea mai bună atletă din România la săritura în lungime. Are un regim draconic de pregătire pentru Jocurile Olimpice: 4 ore pe zi în care execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 de sărituri cu elan şi genoflexiuni cu haltere de sute de kilograme la fiecare antrenament. 

Trei atlete din România merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dintre care două sunt la săritura în lungime. Alina Rotaru se pregăteşte după un program spartan pentru competiţia supremă, care va începe în luna iulie.

ADVERTISEMENT

“Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genoflexiuni și 185 în timp ce fac semigenoflexiuni. Am făcut un calcul și pe lună ridic 50 de tone de greutați.  

Alina Rotaru ridică 50 de tone de greutăţi pe lună: “Antrenorul meul şi-a transformat magazinul în sală de forţă”

Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat personal. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart. Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine. Mă bucur enorm că am avut șansa să particip alături de cei mai buni atleți din lume la concursurile internaţionale, a fost un sezon scurt dar intens, am luat decizia ca în acest sezon să sar cu un elan mai scurt de 13 pași cu premergător”,

ADVERTISEMENT

a spus Alina Rotaru.

Condiţii dificile în pandemie: “Au voie să se antreneze doar sportivii de mare performanță”

Alina Rotaru

nu îşi face planuri în ceea ce priveşte sezonul de sală din acest an, în condiţiile în care, din cauza pandemiei, concursurile se pot schimba foarte rapid şi încă nu se ştie în câte competiţii va putea participa până la JO.

Românca se pregăteşte în Germania, ţară aflată în carantină, însă sportiva se pregăteşte într-o bază unde au acces doar sportivii şi antrenorii lor:

ADVERTISEMENT

„Bazele sportive sunt deschise și mă pot antrena normal. Avem reguli stricte în complexul sportiv. Intrarea și ieșirea se face prin scanarea unui cod QR, antrenorii trebuie să poarte mască pe tot parcursul antrenamentului și au voie să se antreneze doar sportivii de mare performanță”, a povestit Alina.

Alina a început atletismul la vârsta de 8 ani cu gândul de a ajunge la Jocurile Olimpice. După 20 de ani de atletism, visul este aproape să i se îndeplinească. În 2020, Alina a concurat în 8 concursuri internaţionale, iar în trei dintre acestea s-a clasat pe locul 1.

ADVERTISEMENT

“Aștept cu mare interes Jocurile Olimpice, deoarece va fi ceva deosebit și unic. Prezența acolo este o mare performanță pentru mine, este încununarea muncii mele și a persoanelor care au avut încredere în mine și care îmi sunt alături”, Alina Rotaru