News

Allen Coliban, detalii despre negocierile pentru formarea noului guvern: “Aveam așteptări mai mari”

14.12.2020 | 21:59
Allen Coliban detalii despre negocierile pentru formarea noului guvern Aveam asteptari mai mari
ADVERTISEMENT

Allen Coliban, primarul Brașovului, a comentat în direct la Digi24 situația actualelor negocieri pentru formarea unui nou guvern de centru-dreapta. Acesta a declarat că “există o formă de dezamăgire, aveam așteptări mai mari în privința acestor negocieri” și a intrat în dialog cu Alexandru Rafila, propunerea PSD de prim-ministru.

Coliban a comentat propunerea PSD de prim-ministru în persoana lui Alexandru Rafila, intrând în dialog cu acesta în timpul emisiunii moderată de către Cosmin Prelipceanu.

ADVERTISEMENT

Președintele Iohannis a declarat astăzi că nu a reușit să identifice după prima zi de consultări o propunere de prim-ministru și că așteaptă investirea noului Parlament.

Allen Coliban comentează negocierile pentru formarea noului guvern: “Există o formă de dezamăgire”

“Pentru mine există o formă de dezamăgire, aveam așteptările mai mari în privința acestor negocieri. Aș vrea să reamintesc cum se desfășurau negocierile în 2016 și cum ne explica domnul Meleșcanu că nu există democrație, există doar regulamente.

ADVERTISEMENT

Victimizarea PSD-ului este doar o ironie la ce s-a întâmplat atunci. Suntem într-o situație în care trebuie să alegem, iar coaliția trebuie să aleagă dacă merge spre un guvern de construcție sau un guvern de formă pentru o perioadă scurtă, până se refac majoritățile.

Primul-ministru, președintele Camerei Deputatilor, președintele Senatului, aceasta este ordinea importanței pe actul guvernamental și pe partea de legislație. Nu putem accepta o distribuție în care PNL ia tot sau una în care PNL-ul are controlul atât al guvernului, cât și al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba de o încredere a priori, ci despre cum construim acest parteneriat și cum lăsăm spațiu partenerilor de alianță. Dacă PNL primește acest post de prim-ministru, este normal ca USR să primească acest post, de președinte al Camerei Deputaților”, a declarat Allen Coliban la Digi24.

Coliban: “Mă aștept la responsabilitate din partea PSD-ului în opoziție, acolo unde îi este locul cel puțin în următorii patru ani”

“PSD se simte lăsat în afara discuțîilor și vine cu un artificiu de comunicare, iar votul a fost foarte clar. România vrea reforme și măsuri pe care le așteptăm cu toții în sănătate, justiție, educație și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Acest guvern poate fi doar de centru-dreapta și poate fi doar o coaliție care să îl poată oferi, iar această coaliție trebuie să se așeze la masă și să discute.

Există un plan al discuțiilor despre poziții și portofolii, dar și unul pe măsuri și politici concrete, există progres și avans al acestor negocieri. Eu aștept optimist să se termine acestea și să avem un guvern cât se poate de repede.

Noi venim cu niște argumente pe care le putem transpune și matematic, prin acestea noi facem apel la echitate și niște principii. Sper să găsim deschidere și ecou, de aceea ne aflăm la masa negocieri. Venim cu un program concret, cu oameni competenți, da acum e decizia PNL-ului.

Eu sunt convins că negocierile se vor finaliza în termenul dat de președinte, nu este nicio surpriză, ele se poartă până în ultima zi, în toate cele trei părți există echipe competente de negociere. Mă aștept la responsabilitate din partea PSD-ului în opoziție acolo unde îi este locul în următorii patru ani, cel puțin”, a adăugat primarul Brașovului.

ADVERTISEMENT