News

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie? Câţi bani ar putea primi în plus, conform legii

Alocațiile copiilor ar putea fi majorate de la 1 ianuarie, raportat la inflație. Oamenii știu la ce sume ar putea să se aștepte.
02.11.2022 | 17:53
Alocatiile copiilor majorate de la 1 ianuarie Cati bani ar putea primi in plus conform legii
Majorare alocații, începând cu 1 ianuarie 2023?
ADVERTISEMENT

Potrivit legii, alocațiile ar putea fi majorate cu 5.1%, deci se va respecta legea în vigoare, nefiind vorba de o creștere ulterioară.

Alocațiile ar putea fi majorate de la 1 ianuarie

În consecință, copiii cu vârste cuprinse între doi și 18 ani, care primesc acum o alocație de 243 e lei, vor primi lunar 255 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alocația pentru copiii de până la doi ani va fi majorată cu 30 de lei, de la 600 la 630 de lei. Alocațiile copiilor vor fi, de fapt, indexate cu rata inflației. Alocațiile fuseseră majorate la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani, în luna ianuarie 2022.

Tinerii care după 18 ani urmează cursurile învățământului liceal sau profesional beneficiază în continuare de alocație, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă alocațiile nu vor fi majorate spectaculos, pensiile ar putea fi majorate cu 10-15% la început de an, conform ministrului muncii Marius Budăi, cel care a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla în 1 ianuarie 2023.

Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

De alfel, eu cred că cetăţenii români s-au obişnuit ca atunci când PSD este la guvernare, grija pentru cetăţeni, pentru mediul de afaceri, pentru că nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gândi măsuri cum am gândit şi până acum, echilibrate, împărţite între pachetul social şi pachetul economic.

Cea mai bună protecţie socială pentru o persoană aptă de muncă este existenţa unui loc de muncă. În acest pachet avem şi măsuri sociale şi măsuri economice. În primul rând, grija noastră a fost îndreptată către preţurile din energie, astfel încât populaţia, pentru iarna 2022-2023 să nu aibă preţuri modificate. Vorbesc de consumatorii casnici.

ADVERTISEMENT

Specialiştii noştri au lucrat pe astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliţie. Vom avea discuţiile finale, asta a fost o grijă, să ne asigurăm că traversăm cu bine această iarnă”, declara Marius Budăi la Antena 3.

Cei din PNL nu apreciază abordarea lui Budăi.  Fost ministru al muncii, Raluca Turcan, a explicat că pensiile ar putea fi majorate cu 25% dacă s-ar dori cu adevărat.

ADVERTISEMENT