News

Altercaţie în traficul bucureştean. Un şofer de Uber a fost reţinut de poliţie, după ce a lovit intenţionat un biciclist

Un șofer Uber a fost reținut de polițiști după ce a lovit intenționat cu mașina un biciclist. Cei doi s-ar fi certat cu privire la acordarea de prioritate.
01.02.2024 | 14:46
Altercatie in traficul bucurestean Un sofer de Uber a fost retinut de politie dupa ce a lovit intentionat un biciclist
Altercaţie în traficul bucureştean. Un şofer de Uber a fost reţinut de poliţie, după ce a lovit intenţionat un biciclist
ADVERTISEMENT

Șoferul a fost plasat acum sub control judiciar. Martorii spun că bărbatul a lovit intenționat cu mașina un biciclist, la virarea spre stânga către Obor, în timp ce venea din direcția Lizeanu spre Ștefan cel Mare. Acum, șoferul în vârstă de 55 de ani va fi cercetat pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

Un şofer de Uber a fost reţinut de poliţie, după ce a lovit intenţionat un biciclist

Biciclistul a ajuns în cele din urmă la spital, unde a primit îngrijiri medicale suplimentare. ”La data de 30 ianuarie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 7 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 55 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

ADVERTISEMENT

În fapt, la data menţionată, în jurul orei 12:30, Secţia 7 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în jurul orei 10:40, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe o stradă din sectorul 2, a fost acroşat cu intenţie de către un alt participant la trafic”, au transmis reprezentanții Poliție Capitalei, conform News.ro.

Momentan, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, însă acesta ar putea ajunge după gratii pentru 30 de zile. ”De asemenea, la faţa locului s-a prezentat şi un echipaj de prim ajutor care a transportat victima la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către Secţia 7 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, mai arată sursa citată.

Șoferul s-a apărat și le-a transmis anchetatorilor că trecea pe culoarea verde a semaforului, virând stânga în direcția Obor, și chiar i-a făcut semn biciclistului să treacă. În replică, acesta i-a adresat injurii și a fost lovit, în replică, cu mașina. Biciclistul spune că șoferul nu i-a acordat prioritate și, mai mult, l-a înjurat, înainte să-l lovească cu mașina.

ADVERTISEMENT

Un biciclist a fost lovit de o mașină în Deva

În urmă cu 24 de ore, un biciclist era accidentat grav în Deva. Inițial, bărbatul a fost lovit de portiera unei mașini, după care a fost lovit în plin de o autoutilitară. Accidentul s-a produs pe strada Mihai Eminescu, pe sensul de mers înspre strada Gheorghe Barițiu, iar biciclistul a ajuns de urgență la spital.

”La data de 30 ianuarie 2024, în jurul orei 13:20, un bărbat în vârstă de 53 ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva, pe sensul de mers către strada Gheorghe Barițiu, a lovit portiera stânga-față a unui autoturism oprit pe banda I a aceluiași sens de mers, portieră care a fost deschisă (din interior, fără o asigurare prealabilă) de către o femeie în vârstă de 46 ani, din municipiul Deva.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, biciclistul a fost proiectat pe banda a II-a a aceluiași sens de mers, unde a fost lovit de autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 34 ani, din municipiul Deva. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT