Sport

Alvaro Morata și-a spălat toate păcatele! Atacantul are Spania la picioare după calificarea în optimile Euro 2020: ”Mândrie pură”

Spania și Croația au oferit unul dintre cele mai pasionale meciuri de la Euro 2020. Ibericii s-au calificat în sferturi după o prestație magnifică a lui Alvaro Morata.
28.06.2021 | 23:21
Alvaro Morata sia spalat toate pacatele Atacantul are Spania la picioare dupa calificarea in optimile Euro 2020 Mandrie pura
ADVERTISEMENT

Presa și fanii din Spania sunt în extaz după calificarea naționalei ”Furia roja” în sferturile de finală ale Campionatului European, după un meci de infarct cu Croația.

Trupa lui Luis Enrique a început cum nu se poate mai prost meciul cu Croația. Pedri și-a marcat un autogol care părea că a turnat plumb în ghetele spaniolilor, care au avut, totuși, puterea să întoarcă rezultatul.

ADVERTISEMENT

Croația – Spania, o nebunie de meci pe Parken

Înfruntarea dintre fosta campioană mondială și continentală, Spania, și vicecampioana lumii în exercițiu, Croația, a fost de departe cea mai intensă.

Tânărul Pedri a ”inventat” o pasă nefericită către propriul portar, în minutul 20, și Croația trecea în avantaj, fără voia ei. Ce a urmat a fost o nebunie de meci, la capătul căruia Spania s-a calificat en-fanfare în sferturile Euro 2020.

ADVERTISEMENT

”Acest meci va fi amintit de nepoții noștri de zeci de ani de acum încolo”, au titrat jurnaliștii de la AS, după ce ibericii s-au calificat grație reușitelor lui Alvaro Morata și Oyarzabal, din prelungiri.

Pus la zid și ironizat după ratarea penalty-ului din meciul cu Slovacia, din faza grupelor, Alvaro Morata și-a spălat toate păcatele și a fost decisiv în victoria Spaniei în fața Croației.

ADVERTISEMENT

”Joc incredibil al lui Morata, care a deschis drumul victoriei cu golul de 4-3 din minutul 100. Spania se poate mândri cu jucătorii ca el”, a mai scris sursa citată.

”Spania a știut să sufere pentru a învinge Croația și pentru a fi în sferturile Euro 2020. Golurile lui Morata și Oyarzabal din prelungiri au dat aripi echipei. Indiferent de adversar, nu ne mai teme de nimeni”, au scris cei de la Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Nou record doborât de Pedri

Jurnaliștii spaniol au trecut repede peste execuția nefericită a lui Pedri, din minutul 20, când a trimis o pasă spre propriul portar și mingea a ajuns în plasă.

Mundo Deportivo amintește că mijlocașul Barcelonei a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria Euro care a jucat într-un meci eliminatoriu.

”Pedri González López „Pedri”, la 18 ani și 215 zile, a scris o nouă pagină de istorie împotriva Croației devenind cel mai tânăr fotbalist de la Turneele Finale ale Campionatului European care a evoluat în fazele superioare, devansându-i pe englezii Marcus Rashford (18 ani și 240 zile) ) și Wayne Rooney (18 ani și 244 de zile)”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT