News

Ambasadorul Chinei în Israel, găsit mort în apartamentul său. Care sunt cauzele decesului

17.05.2020 | 11:44
Ambasadorul Chinei in Israel gasit mort in apartamentul sau Care sunt cauzele decesului
ADVERTISEMENT

Ambasadorul Chinei în Israel, Du Wei, a fost găsit mort în apartamentul său din orașul Herzliya. Decesul oficialului chinezi a fost confirmat de adjunctul său, Dai Yuming, într-o informare oficială de presă.

Ambasadorul Chinei în Israel, găsit mort în apartamentul său. Cauzele decesului

În vârstă de 58 de ani, Du Wei, a fost găsit fără suflare în locuința sa din orașul israelian Herzliya, duminică dimineața.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, în mod oficial nu a fost dezvăluită cauza morți sale. Surse din presa locală spun că ambasadorul ar fi suferit un stop cardiac peste noapte și a fost găsit mort în pat către de asistentul său.

Du Wei a fost numit ambasador al Chinei în Israel în februarie 2020, chiar în mijlocul pandemiei de coronavirus. Înainte de misiunea din Israel, acesta fusese trimisul Chinei în Ucraina, din 2016 până în 2019.

ADVERTISEMENT

Du Wei lasă în urmă o soție și un fiu, ambii prezenți în China în acest moment.

Du Wei, contre cu Mike Pompeo pe tema coronavirusului

În februarie 2020, la scurt timp după ce a fost numit ambasador al Chinei în Israel, Du a postat un mesaj de încurajare pentru israelieni, care a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Chineze.

“Lumea este cuprinsă de o provocare majoră a pandemiei, iar Israelul este afectat. Poporul israelian a oferit un ajutor valoros Chinei în timpul izbucnirii pandemiei. Acum vrem să vă oferim sprijinul nostru în lupta împotriva bolii.”, scria Du Wei acum cinci luni.

ADVERTISEMENT

Vineri, Du Wei a postat un mesaj pe site-ul Ambasadei Chineze, respingând afirmațiile secretarului de stat american Mike Pompeo cu privire la o acoperire a coronavirusului.

Ambasada Chinei în Israel a declarat că Pompeo a etichetat, fără acoperire, produsele, investițiile și oamenii chinezi drept riscuri de securitate, fără a produce dovezi care să susțină afirmațiile sale.

ADVERTISEMENT
Tags: