News

Ambulanță cu doi pacienți, răsturnată în Argeș. Oamenii au rămas blocați în autospecială, a intervenit descarcerarea

Ambulanță răsturnată, în urma unui accident produs în Argeș. Șoferul a intrat într-o mașină parcată și în gardul unei locuințe.
16.01.2024 | 11:53
Ambulanta cu doi pacienti rasturnata in Arges Oamenii au ramas blocati in autospeciala a intervenit descarcerarea
Ambulanță cu doi pacienți, răsturnată în Argeș. colaj Fanatik/ Foto ISU Argeș
ADVERTISEMENT

Ambulanță cu doi pacienți, răsturnată în Argeș, după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului. Accidentul rutier a avut loc, marți dimineață, 16 ianuarie, în comuna argeșeană Suseni, pe DJ 659.

Ambulanță răsturnată în județul Argeș

Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri, rezultă că șoferul, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Pitești, ar fi pierdut controlul asupra volanului. Se pare că acesta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum.

ADVERTISEMENT

Ulterior, conducătorul auto a ieșit cu ambulanța de pe șosea și a intrat într-o mașină parcată, dar și în gardul unei locuințe. Atât pacienții un bărbat de 60 ani, respectiv o femeie de 69 de ani, cât și șoferul, au fost răniți.

„Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 60 de ani, din Pitești, care conducea o autospecială medicală, circulând pe DJ 659, pe raza comunei Suseni, din direcția Negrași spre Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, posibil pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

ADVERTISEMENT

(..) Ieșind în afara carosabilului, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat și cu gardul și poarta de acces ale unui imobil”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Cele trei persoane au rămas blocate în interior

Cei doi oameni urmau să ajungă la dializă, în municipiul Pitești. În urma evenimentului, cele trei persoane au rămas blocate în interiorul ambulanței. La fața locului au ajuns pompierii cu descarcerarea.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cele trei victime au fost extrase de pompieri, fiind conștiente. Au fost monitorizate de echipajele medicale ajunse la locul incidentului rutier, iar apoi au fost transportate la spital.

„În accident este implicată o ambulanță ce transporta doi pacienți, care s-a răsturnat pe partea laterală, în afara părții carosabile, iar în urma incidentului două persoane au rămas blocate în interior și pompierii fac manevre pentru extragerea acestora. Toate cele trei persoane sunt conștiente, cooperante”, au transmis pompierii din județul Argeș.

ADVERTISEMENT

Șoferul ambulanței a fost supus verificării cu aparatul etiloest. Conform oamenilor legii, el nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

ADVERTISEMENT