News

Ambulanță lovită într-un accident rutier în Bistrița-Năsăud. Trei persoane au fost rănite

O ambulanță a SAJ Bistrița-Năsăud a fost implicată într-un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane, în localitatea Șieu-Măgheruș.
20.01.2024 | 17:46
Ambulanta lovita intrun accident rutier in BistritaNasaud Trei persoane au fost ranite
Ambulanță implicată într-un accident rutier în Bistrița/ Foto: ISU Bistrița-Năsăud
ADVERTISEMENT

Un autoturism și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe DN 17, în localitatea Șieu-Măgheruș, accident soldat cu rănirea a trei persoane, scrie Timp Online.

Sâmbătă 20.01.2024, în jurul orei 14:50, o ambulanță C2 a SAJ BN, care derula un transfer de urgență a unei paciente la Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie Cluj-Napoca, a fost implicată într-un accident rutier în localitatea Șieu Măgheruș”, se spune într-un comunicat al serviciului local de ambulanță.

ADVERTISEMENT

În cele două autovehicule se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele, toate aflate în ambulanță, au suferit leziuni. Pacienții au fost transportați la spitalul din Bistrița pentru îngrijiri suplimentare. La intervenție au participat un echipaj de descarcerare, două echipaje de prim-ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Traficul pe DN 17, pe tronsonul Reghin-Beclean a fost temporar oprit.

Din accident a rezultat rănirea pacientei, a medicului șef de echipaj și a asistentului, dar toți trei sunt conștienți, cooperanți, aparent fără leziuni care să le pună viața în pericol. Cei trei au fost evacuați la UPU pentru investigații de specialitate. Cei doi șoferi, ai ambulanței și autoturismului implicat, la prima evaluare nu prezintă leziuni”, a precizat serviciul județean de ambulanță.

ADVERTISEMENT

Cu puțină vreme înainte, un alt accident rutier a avut loc în județul Bistrița-Năsăud, tot pe DN 17, dar la ieșirea din Mureșenii Bârgăului, transmite Info Trafic 24. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei persoane care a rămas încarcerată în mașină.

Pompierii militari au găsit victima, bărbat în vârstă de aproximativ 19 ani, conștientă, cooperantă. A fost extrasă din autoturism, prezenta traumatisme și excoriații la nivelul membrelor inferioare și superioare. Este transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare”, au informat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Persoana rănită este un tânăr din Republica Moldova care a pierdut controlul direcției și a lovit o autoutilitară condusă de un bărbat de 30 de ani din Tiha Bârgăului. Niciunul dintre cei doi șoferi nu a consumat alcool, rezultatele la testare fiind negative.

Consecințe mult mai grave a avut un accident care a survenit vineri seara în județul Brașov, între localitățile Veneția de Jos și Părău, accident soldat cu doi morți și cinci răniți. Una dintre cele trei mașini implicate în coliziune s-a rupt în două în urma impactului.

ADVERTISEMENT

O persoană a murit pe loc, iar o alta a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardio-respirator. „Din păcate, persoana de sex feminin în vârstă de 35 de ani, care se afla în stop cardio respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare si a fost declarată decedată. Toate celelalte victime au fost transportate la Spitalul Județean Brașov, Spitalul Făgăraș și Spitalul de Pediatrie Brașov pentru îngrijiri de specialitate”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja

ADVERTISEMENT