Life

Amenda uriașă pe care a primit-o un român. Bărbatul creștea prea mulți porci. Câți ai voie, de fapt, să deții

Legea nu iartă pe nimeni. Câți porci ai voie să crești în propria gospodărie pentru a nu te trezi că primești amenzi usturătoare
30.11.2023 | 22:18
Amenda uriasa pe care a primito un roman Barbatul crestea prea multi porci Cati ai voie de fapt sa detii
Un fermier a fost bun de plată după ce a crescut mai mulți porci decât prevede legea Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Legislația privind creșterea porcilor în propria gospodărie s-a modificat. Noile prevederi reglementează un număr foarte clar, iar cine nu respectă legea, se alege cu amendă uriașă. Asta a aflat pe pielea lui un român, zilele acestea.

Câți porci trebuie să ai ca să nu primești amendă

Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile de iarnă, un român a avut parte de o vizită total neașteptată și neplăcută. Acesta s-a trezit cu cei de la Garda de Mediu în curtea sa, chitiți să îl amendeze. Motivul? Numărul de porci pe care îi creștea în propria gospodărie.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul anului, autoritățile au luat în calcul un proiect legislativ care să reglementeze numărul de porci pe care îi pot crește românii în curte. Până acum, fiecare se gospodărea așa cum voia, doar că noua decizie avea să schimbe totul radical.

Proiectul legislativ a apărut ca urmare a valului de pestă porcină africană din ultima vreme. Epidemia s-a abătut și asupra României. Drept urmare, luând în calcul toți acești factori, legislativul a ajuns la o concluzie.

ADVERTISEMENT

Și anume, aceea că, în fiecare gospodărie trebuie să se găsească maxim 15 porci. Cine nu respectă legea și neglijează acest număr, se poate alege cu amenzi care ajung și la 15.000 de lei.

Din cauza pestei porcine, în luna mai a acestui an, mai mulți fermieri din România au fost nevoiți să își sacrifice animalele. Peste 18.000 de porci au fost uciși pentru ca pesta porcină să nu ajungă și la alte ferme.

ADVERTISEMENT

Românii, nepăsători la noua legea privind creșterea porcinelor

Românii nu s-au grăbit să respecte legea. Astfel, de la Garda de Mediu au avut de lucru. Zilele acestea, un fermier care fie era dezinformat, fie era neglijent, fie era superficial, a fost descoperit că a încălcat grav legea.

Românul a depășit cu mult numărul de porcine prevăzut de lege. La un simplu control al Gărzii de Mediu, s-a constat că fermierul ajunse să crească atât de mulți porci, încât a primit o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta sa, fermierul din Arad a ajuns să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 100.000 de euro. Garda de Mediu a primit mai multe sesizări din partea localnicilor, așa că a decis să efectueze controale la adresa indicată.

Odată ajunși la ferma din Arad, cei de la Garda de Mediu au descoperit cu stupoare că nu era respectată nicio prevedere legală. Drept urmare, s-a ajuns la concluzia că fermierul trebuie amendat cu 500.000 de lei.

ADVERTISEMENT