News

Amendă uriașă pentru Google și Facebook în Rusia. Ce acuzații aduce Kremlinul împotriva companiilor americane

Google și Facebook au fost amendate cu 125 de milioane de dolari de un tribunal rus. Iată ce acuzații li se aduc celor două companiilor americane și ce a transmis președintele rus.
25.12.2021 | 15:21
Amenda uriasa pentru Google si Facebook in Rusia Ce acuzatii aduce Kremlinul impotriva companiilor americane
ADVERTISEMENT

Facebook și Google au fost amendate în ziua de vineri de un tribunal din Rusia. Suma colosală la care ajung amenzile în valoarea lor cumulată este 125 milioane de dolari.

Mai precis, Google a primit o amendă de 98 milioane de dolari, în timp ce Facebook trebuie să plătească 27 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Tribunalul din Rusia a anunțat două decizii separate, dar care au dat câștig de cauză statului rus, în defavoarea celor două companii americane.

Ce acuzații li se aduc celor două companii din America

Acestea sunt acuzate că nu au fost în stare să elimine conținutul interzis, mai ales în contextul în care există represiune împotriva companiilor de tehnologie din afară.

ADVERTISEMENT

În același timp, organul din Rusia care se ocupă de supravegherea comunicațiilor și media a precizat că Facebook și Instagram nu au putut să elimine peste 2000 de postări care au fost interzise pe platformele sale.

De asemenea, Google nu a eliminat circa 2600 de astfel de postări.

Statul rus a încercat să elimine sau să interzică toate acele postări făcute pe Twitter, pe Facebook, dar și pe alte platforme de socializare, care făceau referire la proteste referitoare la sprijinul lui Aleksei Navalnîi, un opozant al regimului și a lui Vladimir Putin, care se află în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Facebook a precizat, după ce a fost luată această decizie, că aceasta va fi în aproape examinată și vor fi luați în continuare pașii de urmat.

Facebook și Google au primit amenzi și săptămânile trecute

Trebuie reamintit, de asemenea, și faptul că cele două companii au mai fost amendate și în cursul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

Mai precis, Meta a plătit Rusiei peste 200 de mii de dolari pentru că nu a șters să postările interzise de pe platformele sale.

De asemenea, Google a primit și el amenzi în valoare de 7500 de dolari, acum două săptămâni.

Acuzațiile care i-au fost aduse companiei au fost acelea că a încălcat legile din Rusia pentru a elimina anumite căutări de pe platformă.

Totodată, inclusiv președintele Rusiei a precizat că trebuie să se asigure în continuare ca platformele de socializare de la nivel global „să fie în conformitate cu legile ruse”, potrivit Washington Post.

ADVERTISEMENT