News

Ameninţă că-şi dau foc pe acoperişul unei clădiri din Bucureşti. Protestul extrem a doi oameni, disperaţi că vor fi daţi afară din casă

Disperate că vor fi evacuate din casă, două persoane ameninţă că-şi dau foc pe o clădire situată în zona Timpuri Noi a Capitalei.
19.04.2023 | 20:45
Ameninta casi dau foc pe acoperisul unei cladiri din Bucuresti Protestul extrem a doi oameni disperati ca vor fi dati afara din casa
Imagine cu cele două persoane rămase pe acoperişul clădirii din zona Timpuri Noi Foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Două persoane care au primit ordin de evacuare s-au urcat pe acoperişul unei clădiri din zona Timpuri Noi, în sectorul 3 al Capitalei, ameninţând că îşi vor da foc dacă autorităţile vor pune în aplicare decizia de a-i da afară din casă.

Iniţial pe acoperiş s-au urcat trei persoane

Agitaţie mare miercuri după-amiază, la sediul Secţiei 11 de Poliţie din Bucureşti, unde s-a primit o sesizare prin apel la numărul unic de urgenţă 112, că două persoane se află pe acoperișul unei locuințe, din sectorul 3.

ADVERTISEMENT

Iniţial, în imaginile video şi foto surprinse de trecători puteau fi observate trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se urcaseră pe acoperișul unei clădiri din zona Timpuri Noi, însă între timp unul dintre bărbaţi a coborât, iar pe acoperiș au mai rămas doar două persoane.

Potrivit imaginilor difuzate de Antena 3 CNN, cele două persoane rămase pe acoperişul clădirii chiar au incendiat o cârpă, pentru a le demonstra autorităţilor că ameninţarea lor de a-şi da foc este serioasă, ei având la îndemând şi un bidon în care se pare că se află un lichid inflamabil.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de sâmbăta trecută, în ajunul Paştelui, doi poliţişti bucureşteni au salvat de la moarte o femeie care a vrut să se înece în Lacul Morii. În timpul negocierilor cu autorităţile, speriată de agitaţia din jur, ea chiar s-a aruncat în apă.

“Văzând atâta agitație în apropiere, victima si-a lua avânt și s-a aruncat dispărând sub apă într-o fracțiune de secundă, timp în care fără nicio urmă de ezitare cei doi poliţişti au sărit imediat în ajutorul acesteia reușind să evite o tragedie.

ADVERTISEMENT

Victima a fost urcată pe dig în zona sigură și a fost predată echipajului SMURD care abia sosise. Astăzi eroi au fost polițiștii! Felicitări polițiștilor Dumitrescu Nicușor și Papandonatos Eri pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă!”, a povestit unul dintre martori, înscris pe aplicaţia ExistăUnErou.

Alerta a fost semnalată şi prin aplicaţia ExistaUnErou, în jurul orei 18.30, cei înscrişi fiind informaţi cu privire la un potenţial caz de suicid în sectorul 6, în zona lacului Morii, în spatele benzinăriei Lukoil de pe bulevardul Virtuții.

ADVERTISEMENT

De asemenea, marţea trecută o persoană a amenințat cu sinuciderea, într-o cameră a Hotelului Intercontinental (acual Grand Hotel Bucharest). La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje de pompieri și poliție, dar și negociatori. Din fericire, persoana respectivă a deschis ușa, pentru a vorbi cu polițiștii și a fost cooperantă, renunţând la gest.

ADVERTISEMENT