News

Două alerte false cu bombă în România. O școală din Târgu Jiu și Curtea de Apel București, evacuate. Update

Două alerte false cu bombă au fost făcute, miercuri, în țară. Prima a avut loc la Curtea de Apel București, iar a doua la o școală din Târgu Jiu. Oamenii legii îi caută acum pe cei care au decurs la astfel de amenințări.
26.01.2022 | 16:25
Doua alerte false cu bomba in Romania O scoala din Targu Jiu si Curtea de Apel Bucuresti evacuate Update
Alerta cu bomba la Curtea de Apel Bucuresti. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT
26-01-2022
14:19

Alerta cu bombă de la școala din Târgu Jiu a fost tot una falsă

Alerta cu bombă de la Școala nr. 2 din  Târgu Jiu a fost una falsă, informează presa locală gorjeanul.ro

Este a doua amenințare falsă cu bombă din ziua de miercuri, după o alta de la Curtea de Apel București.

26-01-2022
09:25

O altă amenințare cu bombă în țară. Elevii unei școli din Târgu Jiu, evacuați

A mai fost emisă o alertă cu bombă în țară. O școală din Târgu Jiu (a Școala nr. 2, n-r) a fost evacuată de urgență în urma unui apel la 112 cu privire la existența unui explozibil în unitatea de învățământ. Autoritățile au sosit la fața locului și se fac verificări.

26-01-2022
09:06

Alerta de la Curtea de Apel București a fost falsă

Apelul la 112 cu privire la existența unei bombe la Curtea de Apel București s-a dovedit a fi fals. Este căutată persoana care a decurs la un astfel de gest, care a creat panică.

La fața locului s-au deplasat autoritățile, printre care o echipă pirotehnică a IGPR, iar traficul în zonă este restricționat.

Se fac verificări amănunțite pentru identificarea dispozitivului explozibil, în timp ce toți judecătorii și avocații au fost evacuați din incintă, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Judecători și avocați, evacuați din Curtea de Apel București

”În această dimineaţă, prin apel la 112, o persoană a anunţat existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel Bucureşti.

A fost evacuată clădirea, iar specialiştii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenţia, au fost aplicate restricţii de trafic în zonă”, anunţă Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Au fost mai multe alerte de acest tip, în ultimele zile, în țară, toate dovedindu-se false. Dacă și de această dată se va întâmpla la fel, apelantul la 112 ar putea risca o amendă destul de mare.

Mai multe alerte cu bombă au avut loc în ultima perioadă. S-au dovedit a fi false

În Capitală, ultima alertă fictivă legată de prezența unei bombe a fost pe data de 21 ianuarie. O geantă suspectă a fost găsită în zona Panduri, lângă Centrul Militar.

ADVERTISEMENT

O altă alertă falsă a avut loc pe 14 ianuarie, la Băneasa Shopping City. Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost făptașul și a primit o amendă de 2000 de lei.

Tânărul a spus poliției că a vrut să facă o glumă. Situația nu a fost deloc plăcută nici pentru părinții săi, care au fost și ei trași la răspundere, deoarece este minor.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare sesizării formulate în sistem 112, în care o persoană anunţa existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta unui complex comercial din sectorul 1, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat iniţiatorul apelului, un minor de 15 ani.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei conform OUG 34/2008”, a informat Poliţia Capitalei.

O altă alertă falsă cu bombă din Capitală s-a făcut la finalul lunii Decembrie, pentru mall-ul Park Lake. Un angajat, supărat că a fost concediat, a decurs la un astfel de gest care a creat panică.

Amenințări cu bombă, tot false, s-au făcut luna aceasta și în Timișoara și  în Sibiu. În Timișoara chiar două alerte au avut loc, în aceeași zi: una pentru un liceu din zonă, iar una pentru complexul comercial Iulius-Mall.

Autoritățile avertizează că amenințările false cu bombă îngreunează misiunea oamenilor legii cu privire la o situație reală.

ADVERTISEMENT