News

Amenzi de 36.000 de euro pentru turiștii care ajung în această țară. Ce este interzis să faci pe plajă

Amenzi de 36.000 de euro pentru turiștii care ajung aici și nu respectă o regulă recent introdusă. Ce nu au voie să facă pe plajă.
09.07.2023 | 14:45
Amenzi de 36000 de euro pentru turistii care ajung in aceasta tara Ce este interzis sa faci pe plaja
Amenzi de 36.000 de euro într-o țară din Europa. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amenzi de 36.000 de euro pentru turiștii care ajung în această țară. Românii care vor să meargă în vacanță în Portugalia trebuie să știe că se pot alege cu sancțiuni contravenționale dacă nu respectă o regulă recent introdusă.

Amenzi de 36.000 de euro în această țară. Ce nu au voie să facă turiștii

Măsura se aplică pentru cei care ajung pe plajele din această țară. Începând din acest an, a fost adoptată o lege care interzice muzica tare pe plajă. Mai exact, Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia nu mai acceptă boxele portabile cu ajutorul cărora se ascultă muzică la un volum ridicat.

ADVERTISEMENT

„Se interzice utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”, se arată în noua măsură adoptată, în luna iunie, în Portugalia, potrivit Euronews.

Vestea este bună pentru acei turiști care preferă să se bucure de soare și mare în liniște. Însă, măsura este criticată de petrecăreții care adoră muzica și distracția zgomotoasă pe plajele din Portugalia, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Persoanele deranjate de volumul ridicat al muzicii pot face plângeri. Cei care încalcă regula se pot alege cu amenzi usturătoare. Acestea sunt între 200 de euro și 4.000 de euro pentru un singur turist. Pot fi aplicate amenzi și pentru grupuri, cuprinse între 2.000 și 36.000 de euro.

Amintim că în Portugalia nu este permisă nici camparea în anumite locuri, cu excepția celor special amenajate în acest sens. De asemenea, turiștii nu au voie să aprindă focul pe plajă sau să practice anumite sporturi.

ADVERTISEMENT

Într-un oraș din Belgia este interzis consumul de alcool în locuri publice

O măsură a fost introdusă, recent, în orașul Rijkevorsel din Belgia. Interdicția ar fi fost aplicată din cauza românilor care provoacă scandaluri. Astfel, autoritățile nu mai permit consumul de alcool în locuri publice.

Localnicii au făcut plângeri la primărie, spunând că românii veniți să lucreze aici provoacă numeroase scandaluri, înjură și lovesc oamenii pe stradă. Totul se petrece după ce aceștia consumă mai mult alcool decât ar trebui.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, municipalitatea a interzis consumul de alcool în aproape toate locurile publice, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Singurele locuri în care oamenii mai pot consuma astfel de băuturi sunt terasele sau restaurantele.

ADVERTISEMENT