News

Amenzi uriașe în București pentru hrănirea porumbeilor. Locul din Capitală în care nu mai ai voie să faci așa ceva

Un sector din București anunță amenzi uriașe pentru hrănirea porumbeilor. Autoritățile avertizează asupra unor riscuri dacă astfel de comportamente continuă.
12.10.2023 | 20:01
Amenzi uriase in Bucuresti pentru hranirea porumbeilor Locul din Capitala in care nu mai ai voie sa faci asa ceva
Ce amenzi se dau într-un sector din București pentru hrănirea porumbeilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se dau amenzi uriașe într-un sector din București pentru cei care continuă hrănirea porumbeilor în locurile publice. Sancțiunile din Capitală sunt mult mai mari decât în alte locuri din țară.

Ce amenzi se dau într-un sector din București pentru hrănirea porumbeilor

Autoritățile din Timișoara anunțau, în 2022, că hrănirea porumbeilor pe domeniul public este ilegală. Poliția locală a și dat, în acest oraș, mai multe amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

ADVERTISEMENT

O astfel de măsură se aplică și în Capitală, însă amenzile aici sunt de 25 de ori mai mari. La mijlocul acestei săptămâni, Primăria Sectorului 6 a transmis, pe Facebook, că ”Poliția Locală a început o campanie de informare la nivelul asociațiilor de locatari pentru a informa președinții și administratorii de blocuri cu privire la responsabilitățile locatarilor și sancțiunile care pot fi date celor care hrănesc porumbeii”.

Autoritățile spun că, dacă nu se respectă condițiile civilizate de trai la comun, iar grădina şi perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaț, resturi de pâine şi alte tipuri de deșeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile sunt de-a dreptul uriașe pentru cei care nu respectă legea. Primăria anunță amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei. Sunt vizate atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Facem apel la bunul simţ şi la responsabilitate: Nu mai hrăniţi porumbeii, în caz contrar vom fi nevoiți să vă amendăm!” scriu cei de la Primărie în mediul online.

ADVERTISEMENT

Porumbeii, o sursă de îmbolnăvire

Aceste păsări, prezente în marile orașe, sunt o veritabilă sursă de infecție. Porumbeii pot transmite o serie de boli și pot infecta oamenii cu diverse bacterii sau ciuperci precum salmonella, histoplasmoza sau chlamydia-psitacoza.

Indirect, ei aduc și alte probleme de ordin medical. Astfel, resturile care rămân în urma lor atrag șoareci sau șobolani care, de asemenea, sunt animale purtătoare de boli care pot fi transmise la om.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 spun că foarte mulți locatari se plâng de mizeria lăsată în urmă de porumbei. ”Au primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni de bună credinţă. Aceștia nu mai suportă mizeria provocată de porumbeii hrăniţi chiar de vecinii lor. Pe strada George Vâlsan, în spatele blocurilor, oamenii sunt nevoiţi să-şi spele maşinile o dată la câteva zile.

Intrarea în scara de bloc, vopsită pe cheltuiala asociației, arată ca de parcă cineva ar fi stropit-o intenționat cu dejecții provenite de la porumbei. Peste tot numai mizerie. Evident că nici iarba nu are cum să crească în astfel de condiţii.

La fel şi cu trotuarele din zonă. De altfel, președinții de bloc cu care s-a vorbit au spus că femeile de la curăţenie se chinuie în fiecare zi să spele mizeria lăsată în urmă de porumbei”, spun autoritățile.

ADVERTISEMENT