Sport

Amenzi uriașe date la stadionul Ghencea! CSA Steaua dă vina pe FCSB

În urma unui control la Stadionul Ghencea, inspectorii au acordat amenzi uriașe, însă CSA Steaua neagă această acest fapt şi dă vina pe FCSB
10.11.2023 | 16:29
Amenzi uriase date la stadionul Ghencea CSA Steaua da vina pe FCSB
Amenzi de 120.000 de euro după controalele din Ghencea. Foto: CNI
ADVERTISEMENT
10-11-2023
14:37

Precizări ale CSA Steaua după controlul Inspecției Muncii

CSA Steaua a precizat într-un comunicat, că gruparea bucureșteană nu a fost controlată sau amendată de către inspectorii de la Inspecția Muncii, care au făcut un control la stadionul din Ghencea, și au dat vina pe rivala FCSB.

”a) În perioada menționată de site-urile sportive, mai exact 01-08 august 2023, pe stadionul Steaua nu a avut loc niciun eveniment sportiv în care să fie implicată o echipă a clubului nostru;

b) Firma care asigură paza și protecția stadionului Steaua este RO-ArmySecurity SA, companie ce nu a fost controlată în perioada menționată de Inspecţia Muncii;

c) Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu a fost controlat sau amendat de către inspectorii de la Inspecția Muncii, implicit nu a existat posibilitatea găsirii unor nereguli;

d) În intervalul mai sus menționat s-a desfășurat un singur eveniment sportiv, arena fiind pusă la dispoziție societății S.C. Fotbal Club FCSB S.A. pentru disputarea partidei de fotbal S.C. Fotbal Club FCSB S.A.-F. C. CFR 1907 Cluj, din data de 06.08.2023;

e) Nu a existat niciun control pe această linie la stadionul Steaua nici în perioada 01-08 noiembrie 2023, cum se specifică în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Știm că numele STEAUA vinde și atrage foarte mulți cititori, dar nu putem fi de acord că anumite publicații rostogolesc unele informații neadevărate pentru a aduce prejudicii de imagine clubului nostru”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului Steaua București.

 

Între 1 și 8 august a fost efectuat un control la Stadionul Ghencea, după ce premierul Marcel Ciolacu a solicitat asta. În urma controalelor, au fost descoperite mai multe nereguli.

Amenzi uriașe la stadionul Ghencea

S-au acordat amenzi zdravene atât clubului, cât și unei firme de pază ce asigura protecția stadionului inaugurat în 2021, cu o capacitate de peste 31.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

La această firmă de pază și protecție lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare sau cu nesincronități între contractele de angajare și munca efectivă. Din acest motiv, s-a dispus aplicarea legii 53/2003.

S-au aplicat astfel amenzi în cuantum de 600.000 de lei, adică aproximativ 120.000 de euro, a anunțat Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

ADVERTISEMENT

„Inspecţia Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, a identificat o firmă de pază şi protecţie la care lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare (muncă nedeclarată) sau cu documente de angajare înregistrate după începerea activităţii. În urma controlului au fost aplicate amenzi în valoare totală de 600.000 lei.

În urma controlului s-au constatat următoarele încălcări privind legislaţia muncii: 16 persoane prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activităţii, 299 persoane prestau activitate peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

ADVERTISEMENT

Parcarea stadionului, avariată

Joi, 9 noiembrie, Clubul Sportiv al Armatei a anunțat că parcarea stadionului a fost avariată. Mai mulți pomi au fost distruși după ce câțiva șoferi au încercat să părăsească parcarea stadionului fără să plătească.

În data de 06.11.2023, în jurul orelor 19:20, mai multe autoturisme au forțat ieșirea din Complexul Sportiv ‘Ghencea Steaua’ cu scopul de a nu achita contravaloarea parcării. De asemenea, un autoturism a părăsit complexul prin dreapta barierei distrugând pomișorii plantați.

ADVERTISEMENT

Menționăm că au fost identificate toate autoturismele după numerele de înmatriculare, urmând ca reprezentanții clubului nostru să facă plângere la poliție, dacă șoferii autoturismelor nu se prezintă la sediul Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’, până la data de 14 noiembrie, ora 16:00.

Vă reamintim că toți participanții la trafic, care intră în Complexul Sportiv ,,Steaua – Ghencea”, sunt rugați să respecte regulile de circulație, de staționare și să nu creeze blocaje ale căilor de acces!

În următoarea perioada de timp, pentru fluidizarea circulației, se vor monta stâlpișori care vor delimita benzile și limitatoare de viteză“, a anunțat clubul CSA Steaua.

ADVERTISEMENT