Sport

Americanii critică interzicerea lui Novak Djokovic la Indian Wells: ”Această țară este blocată în prostie”. Video

Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă de la Indian Wells după ce a nu a primită viză de intrare în SUA, iar americanii au criticat autoritățile pentru rigiditate.
07.03.2023 | 18:59
Americanii critica interzicerea lui Novak Djokovic la Indian Wells Aceasta tara este blocata in prostie Video
Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă de la Indian Wells după ce a nu a primită viză de intrare în SUA, iar americanii au criticat autoritățile pentru rigiditate. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a sperat până în ultima clipă că va primi o scutire din partea autorităților, acestea s-au dovedit neîngăduitoare, iar sârbul nu a mai avut ce face și s-a retras de la turneul programat în perioada 8-19 martie.

Reacții dure ale americanilor după ce Novak Djokovic nu a primit acceptul de a juca la Indian Wells

Însă, fanii americani ai tenisului nu sunt deloc încântați de decizia șefilor statului, considerând aberantă decizia de a nu-i permite lui Novak Djokovic să joace la Indian Wells din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Pericol iminent? De la un om care joacă tenis? De la un om care a avut coronavirus de două ori și și-a întărit corpul, un om care stă singur pe teren. Un sport în care stai singur! Această țară este blocată în prostie, pur și simplu este”, a declarat comediantul William Bill Maher.

Un alt atac virulent a venit din partea US Travel, organizație națională non-profit care reprezintă toate părțile industriei turistice americane. ”Politica învechită a Americii în materie de vaccinuri pentru vizitatorii internaționali este ‘o eroare neforțată’ care costă America 80 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic este doar unul dintre milioanele de călători care au fost refuzați din cauza regulilor de a vizita SUA, care are o politică bine intenționată, dar învechită. Este timpul ca America să se alăture Europei, Australiei și tuturor celorlalte părți ale lumii care au eliminat cerințele conform cărora vizitatorii trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirus”, se arată într-un comunicat semnat de președintele organizației, Geoff Freeman.

Djokovic, șanse mici să mai rămână lider în clasamentul ATP

În prezent, Statele Unite ale Americii interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o regulă care se aşteaptă să fie ridicată la 11 mai. Acest lucru înseamnă că Novak Djokovic nu va putea participa nici la Mastersul de la Miami, programat în perioada 22 martie – 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

Sârbul nu a mai concurat din 2019 la evenimentele ATP Masters consecutive de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai mari turnee din calendarul ATP şi cunoscute sub numele de ”Sunshine Double”.

În ciuda programului său cu turnee puține, Nole a revenit pe primul loc în clasamentul ATP după ce a câștigat al 22-lea titlu de Grand Slam la Australian Open, devenind jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul 1, depășind recordul lui Steffi Graf (377)

ADVERTISEMENT

Absența de la cele două mari evenimente din Statele Unite îi pun în pericol lui Djokovic locul 1 în clasamentul ATP. Sunt șanse mari ca el să fie detronat în clasament de principalii săi urmăritori: Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT