News

Americanii, descoperire importantă în lupta împotriva Covid. S-a inventat un nou test care detectează virusul foarte rapid

02.05.2020 | 15:56
Americanii descoperire importanta in lupta impotriva Covid Sa inventat un nou test care detecteaza virusul foarte rapid
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva Covid-19 și au inventat un nou test pentru depistarea virusului.

Americanii, descoperire importantă în lupta împotriva Covid

Conform Mediafax, care citează The Guardian, descoperirea oamenilor de știință care lucrează pentru armata americană constă într-un test care poate identifica pacienții bolnavi de Covid înainte de a deveni infecțioși.

ADVERTISEMENT

Testul este pe bază de sânge și va putea detecta prezența virusului încă din primele 24 de ore de la infecție, înainte ca oamenii să aibă simptome și cu câteva zile mai devreme ca aceștia să-l poată răspândi.

Testul a fost creat în în cadrul unui proiect înființat de Agenția de Cercetare Avansată pentru Proiecte a Apărării din SUA, care are ca scop diagnosticarea rapidă a germenilor sau a armelor chimice otrăvitoare.

ADVERTISEMENT

”Testul are potențialul de a fi un produs absolut revoluțional”

Cercetătorii s-au apucat de muncă la acest proiect imediat după declararea pandemiei de coronavirus, iar testul urmează să fie înaintat săptămâna viitoare autorităților pentru aprobare.

”Conceptul umple un decalaj al diagnosticărilor la nuvel mondial întrucât ar trebui să completeze lacunele de testare în etapele ulterioare infecției”, a declarat cercetătorul Brad Ringeissen.

ADVERTISEMENT

”Dacă i se va da aprobarea FDA, testul ar putea avea potențialul de a fi un produs absolut revoluțional”, a mai spus omul de știință american.

Remdesivir, antiviralul pe care care tot mai mulți oficiali americani îl descriu drept salvarea noastră în lupta cu pandemia de coronavirus a fost inclus de Agenția Europeană pentru Medicamente pe lista celor aflate în revizuire continuă.

ADVERTISEMENT

Virusologul german Christian Dorsten a publicat un studiu că o treime din populaţie ar putea avea un grad de imunitate împotriva COVID-19 de la celelalte răceli provocate de alte coronavirusuri.

ADVERTISEMENT