Sporturi

Ana Bogdan dezvăluie momentul care a decis meciul cu Ekaterina Alexandrova: „Acele mingi de break pe care le-am avut au fost foarte ciudate”

08.02.2020 | 17:33
Ana Bogdan dezvaluie momentul care a decis meciul cu Ekaterina Alexandrova Acele mingi de break pe care leam avut au fost foarte ciudate
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a pierdut cu Ekaterina Alexandrova în decisiv, iar șansele României de a ajunge la turneul final al FED Cup au scăzut considerabil. La conferința de presă susținută după joc, sportiva noastră recunoaște că momentul psihologic al meciului a fost la 3-3 în setul trei, când a avut două șanse de break, anulate de rusoaică.

Ana Bogdan a fost învinsă în decisiv de Alexandrova

Ana Bogdan a continuat evoluția solidă din meciul de vineri, câștigat în fața Veronikăi Kudermetova, și în partida cu Ekaterina Alexandrova, dar, din păcate, rusoaica a reușit să se impună în decisiv.

ADVERTISEMENT

Prima rachetă a României în barajul de FED Cup dezvăluie că cel mai important moment al întâlnirii cu Alexandrova a fost la 3-3 în setul decisiv, când a beneficiat de două mingi de break, salvate însă de adversară.

Din păcate, nu a fost rezultatul pe care l-am dorit. Mi-am dat tot sufletul acolo, am luptat cu toată inima, dar atât s-a putut. Bătălia nu s-a terminat, trebuie să sperăm că fetele pot întoarce rezultatul.

ADVERTISEMENT

A fost mult mai puternică atmosfera de astăzi, le mulțumesc din suflet că au venit alături de mine și că m-au susținut. Au fost minunați.

Acele mingi de break pe care le-am avut la 3-3 au fost foarte, foarte ciudate. Dacă le-aș fi luat pe acelea, presiunea trecea de partea ei. Am continuat să lupt, dar la 6-5 pentru ea am cedat.

ADVERTISEMENT

O minge a făcut diferența. Scorul stătea cu totul altfel. Acum voi încerca să mă odihnesc și voi continua la Dubai, cred. Mulțumesc din nou suporterilor de aici și celor care ne-au susținut de acasă”, a declarat Ana Bogdan la conferința de presă.

Alexandrova a greșit mai mult, dar s-a impus

Ana Bogdan a lăsat impresia că poate trece de Ekaterina Alexandrova, sportiva din Rusia având nu mai puțin de 61 de erori neforțate, față de cele 39 ale Anei, și doar 10 winnere.

ADVERTISEMENT

Serviciul Alexandrovei a contat decisiv în obținerea succesului, câștigând 10 puncte direct cu servicul și 73% dintre punctele câștigate pe primul serviciu al său.

Statisticile meciului Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova: 

  • Ași: 4 Bogdan, 10 Alexandrova
  • Duble greșeli: 3 Bogdan, 4 Alexandrova
  • Puncte câștigate cu primul serviciu: 73% Bogdan, 73% Alexandrova
  • Puncte câștigate cu serviciul doi: 59% Bogdan, 50% Alexandrova
  • Lovituri câștigătoare: 9 Bogdan, 10 Alexandrova
  • Greșeli neforțate: 39 Bogdan, 61 Alexandrova
ADVERTISEMENT
Tags: