Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Analiștii Fanatik SuperLiga comentează numirea lui Adi Mutu la CFR Cluj. „Va aduce șocul pozitiv”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au analizat la sânge numirea lui Adrian Mutu la CFR Cluj după demiterea lui Andrea Mandorlini în urma înfrângerii cu FC Botoșani.
22.01.2024 | 21:07
Analistii Fanatik SuperLiga comenteaza numirea lui Adi Mutu la CFR Cluj Va aduce socul pozitiv
Analiștii Fanatik SuperLiga comentează numirea lui Adi Mutu la CFR Cluj. „Va aduce șocul pozitiv”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu nu a stat mult timp fără echipă după despărțirea de Neftci Baku și se pregătește să semneze cu CFR Cluj. Andrei Vochin a comentat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA numirea „Briliantului” în Ardeal după demiterea lui Andrea Mandorlini.

Cum au comentat analiștii Fanatik SuperLiga numirea lui Adi Mutu la CFR Cluj: „O mutare bună, este o dorință mai veche a lui Neluțu Varga”

Andrea Mandorlini își încheie aventura la CFR Cluj, iar ardelenii urmează să fie conduși de Adrian Mutu în partida cu FC Voluntari. FANATIK a anunțat în exclusivitate contractul fabulos al „Briliantului” la formația finanțată de Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au pus lupa pe numirea lui Adrian Mutu la CFR Cluj, iar Andrei Vochin consideră că este o mutare bună pentru ardeleni. Angajatul FRF a mărturisit că aducerea antrenorului trecut și pe la Rapid este mai veche, mai exact de atunci când era selecționerul naționalei U21.

„În fotbal orice este riscant, mai ales că la CFR Cluj este o situație neobișnuită pentru ultimii 7 ani, aceea de a fi pe locul 2. Clujul a fost 5 ani de zile pe locul întâi și atunci toate mutăriile care se făceau se făceau din poziția de lider a campionatului.

ADVERTISEMENT

După primul an în care a pierdut titlul, pare că lucrurile sunt destabilizate acolo, s-a pierdut încrederea. Pe vremea de dinainte când echipa mergea mai prost, soluția la care se apela de fiecare dată era Dan Petrescu. Cred că în interiorul clubului s-a pierdut puțin și poziția de putere a celor care l-au adus pe Mandorlini în fața patronului.

Sosirea lui Adi Mutu este o dorință mai veche a lui Neluțu Varga, țin minte de când era naționala de tineret. Cred că este o mutare bună pentru că ceea ce am văzut la această echipă cu Mandorlini în ultima perioadă de timp nu m-a făcut să cred că CFR are forța să revină să ia campionatul”, a spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Mutu cred că va aduce un șoc pozitiv la echipă. Credibilitatea lui în vestiar va fi greu pusă la îndoială de vreunul dintre jucători”

Andrei Vochin este convins că Adrian Mutu nu va întâmpina probleme în vestiarul celor de la CFR Cluj cu jucătorii cu un CV impresionant. Consilierul lui Răzvan Burleanu susține că numirea „Briliantului” era mai inspirată înaintea startului de campionat la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct doar pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri.

„Mutu cred că va aduce un șoc pozitiv la echipă. În afară de o schimbare de antrenor care de regulă produce așa ceva, Mutu este un nume în fotbalul mondial. Din punctul ăsta de vedere, credibilitatea lui în vestiar va fi greu pusă la îndoială de vreunul dintre jucători. Am înțeles că acolo sunt ceva problem, ceva tabere.

ADVERTISEMENT

Acești jucători străini care au fost aduși la CFR și au un trecut important în big 5, top cinci campionate europene, nu au cum să nu fi auzit de Mutu, nu au cum să îl cunoască. Din păcate pentru ei sau din fericire pentru Mutu, niciunul dintre ei nu se poate lăuda cu palmersul pe care l-a avut Adi în Seria A.

Din punctul ăsta de vedere al autorității în vestiar, al recunoașterii nu are niciun fel de problemă. Zic de este o mutare bună, poate că eram mai bună dacă se făcea pe 22 decembrie, poate că acel meci cu Universitatea Cluj, 4-0, a fost puțin înșelător pentru viitorul clubului.

Uite că a venit meciul de la Botoșani în care s-a reconfirmat că echipa asta sub Mandorlini nu poate produce acel fotbal pe care îl așteaptă niște suporteri obișnuiți cu câștigarea titlului. CFR Cluj să nu poți să ajungi la poartă, să nu îți creezi ocazii cu cea mai slabă defensivă a campionatului.

Bineînțeles că este șocant pentru pretențiile CFR-ului, pentru valoarea lotului CFR-ului, pentru condițiile CFR-ului”, a mai spus analistul FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță se aștepta la demiterea lui Andrea Mandorlini: „Veneau așa confirmări sterile și deloc în conformitate cu ce se întâmpla pe teren”

Robert Niță mărturisește că se aștepta la demiterea lui Andrea Mandorlini la CFR Cluj după primul paș greșit în SuperLiga. Analistul FANATIK SUPERLIGA este de părere că nu există răbdare la gruparea din Ardeal, având în vedere și performanțele anilor trecuți.

„Este o reîntoarcere așteptată pe undeva pentru că Mutu se despărțise de Neftci Baku, nu înțeleg de ce a fost făcută acum. Era clar și vedea toată lumea că CFR se chinuie, chiar dacă veneau așa confirmări de multe ori sterile și deloc în conformitate cu ce se întâmpla pe teren, că are susținere, că avem răbdare.

La CFR când în ultimii cinci ani ai fost campion, în ultimele campionate le-aș câștigat la pas nu poate să existe răbdare. Nu poate exista reconstrucție, sacrificăm un an să formăm o echipă care va domina fotbalul românesc. La CFR s-a ajuns la un nivel în care în fiecare an se dorește câștigarea campionatului.

Era clar că la primul pas greșit indiferent dacă va fi acasă sau în deplasare, Mandorlini va fi înlocuit. Nu înțeleg de ce nu îi dai șansa lui Mutu să vină cu echipa la Oliva Nova. Era un singur meci (n.r. 4-0 cu U Cluj) după o serie de meciuri nereușite, o victorie mincinoasă”, a spus Robert Niță.

Lovitura dată de CFR Cluj prin numirea lui Mutu: „O mutare care va avea efect imediat”

Robert Niță a dezvăluit că Neluțu Varga și Adrian Mutu au purtat o serie de negocieri și în apropierea Crăciunului, însă „Briliantul” a ezitat să preia imediat banca tehnică. Fostul fotbalist de la Rapid este de părere că numirea fostului antrenor din Giulești va avea un impact major asupra jocului.

„Mergea cu echipa la Oliva Nova. Poate și Adi a ezitat puțin pentru că a trecut printr-o perioadă destul de… Știu discuția care a fost în jurul Crăciunului între Adi Mutu și domnul Varga, el a cerut puțin de timp pentru că se întâmplase necazul cu mama lui și a spus că nu era pregătit.

Este un câștig pentru CFR, o lovitură de imagine și este din punctul meu de vedere o mutare care va avea imediat impact asupra vestiarului, a jocului echipe și a vestiarului. CFR dă o lovitură! Mutu este unul dintre antrenorii foarte buni, știe să strângă vestiarul, are un lot numeric și valoric de unde are soluții și poate alege”, a declarat Niță.

Florin Gardoș: Are anumite avantaje față de majoritatea antrenorilor. A fost antrenat de niște nume uriașe”

Florin Gardoș este de părere că Adrian Mutu se potrivește perfect profilului de antrenor căutat de CFR Cluj. Fostul fundaș mărturisește că „Briliantul” are un avantaj enorm față de alți tehnicieni din SuperLiga, având un nume în fotbalul internațional, care impune respect în vestiar.

„Mi se pare că s-a schimbat mult de când a devenit antrenor Adi Mutu, vizavi de maturizare și cum vorbește. Cred că are anumite avantaje față de majoritatea antrenorilor din România și nu numai. Faptul că a fost antrenat de niște nume uriașe de-a lungul carierei și că a fost la anumite echipe, imposibil să nu preiei ceva de la fiecare antrenor.

Eu chiar dacă știam cumva că nu voi fi antrenor niciodată, când mai făceam câte un antrenament frumos sau îmi placea ceva mergeam acasă și le notam, și acum mai am câteva carnețele. Și faptul că a jucat la un nivel foarte înalt, este un respect pe care l-am simțit de-a lungul carierei.

Am avut jucători în echipă care zicea «Cine e să îmi spună mie că el nu a jucat la nivelul de Premier League», vorbea la un moment dat de antrenorul secund. În momentul în care ai un nume uriaș cum e și Hagi, nu îți mai permiți, chiar dacă ești un jucător cu personalitate. Există respectul și distanța aia pe care o păstrezi.

Ăsta este marele avantaj în momentul în care vii la CFR, am fost mereu discuțiile astea vizavi de Deac, jucătorii vechi care sunt de mult timp acolo. Pe vremea lui Dan Petrescu îmi aduc aminte se zicea că iau multe decizii împreună și sunt influenți în vestiar”, a declarat Gardoș.

„Este o provocare. Situația de la CFR nu este wow, dar nici nu ai cum să vii la o echipă în timpul sezonului pe primul loc”

„Este o provocare, a avut o perioadă bună la Rapid. A avut experiența în Azerbajian, nu aveai cum să refuzi un asemenea contract ca antrenor, acum este într-adevăr o provocare. Situația de la CFR, ok, nu este wow, dar nici nu ai cum să vii la o echipă în timpul sezonului pe primul loc.

Au pierdut puncte și cu Dinamo, cred că și dacă termina pe 2 este un sezon bun pentru CFR, au refăcut lotul după plecarea lui Dan Petrescu. Este clar o lovitură și de imagine, să vedem cum se va descurca”, a mai spus Florin Gardoș.

ANALIZA | Adrian Mutu la CFR Cluj | PRIMELE REACTII dupa DECIZIA lui Nelutu Varga

ADVERTISEMENT