Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Neluțu Varga, ultimele detalii despre venirea lui Adi Mutu la Cluj. „Dacă va lua titlul, va fi la CFR ca și Ferguson la Manchester United”

Neluțu Varga a oferit declarații în exclusivitate pentru FANATIK după ce l-a numit pe Adrian Mutu antrenor la CFR Cluj. Patronul ardelenilor în compară pe „Briliant” cu Sir Alex Ferguson.
22.01.2024 | 11:06
Nelutu Varga ultimele detalii despre venirea lui Adi Mutu la Cluj Daca va lua titlul va fi la CFR ca si Ferguson la Manchester United
Neluțu Varga, ultimele detalii despre venirea lui Adi Mutu la Cluj. „Dacă va lua titlul, va fi la CFR ca și Ferguson la Manchester United”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj l-a demis pe Andrea Mandorlini după ce italianul a pierdut pe terenul ultimei clasate, FC Botoșani, scor 0-1. Adrian Mutu (45 de ani) este noul antrenor al fostei campioane, iar FANATIK a dezvăluit toate detaliile din contractul „Briliantului”.

Neluțu Varga, după ce l-a numit pe Adrian Mutu antrenor la CFR Cluj: „Obiectivul este cupele europene”

CFR Cluj este a patra echipă din SuperLiga pe care Adrian Mutu și-o trece în CV-ul de antrenor. Cel mai bun marcator din istoria naționalei României (35 de goluri, la fel ca Gică Hagi) le-a mai pregătit pe FC Voluntari, FC U Craiova 1948 și Rapid.

ADVERTISEMENT

„Adi este în drum spre Cluj, va ajunge în această după amiază și se va apuca de treabă. De-abia aștept să-l văd pe Mutu muncind pentru CFR Cluj și făcând performanțe pentru CFR Cluj.

Da, recunosc, am vrut să îl mai aduc de încă două ori pe Adrian Mutu. Și nu, nu pentru că este prietenul meu, unul dintre oamenii la care țin, ci pentru că este un antrenor care peste tot unde a mers a făcut treabă.

ADVERTISEMENT

Mie mi-a plăcut foarte, foarte mult tot ceea ce a construit la Rapid și sunt convins că o va face și aici, la CFR Cluj.

Obiectivul este cupele europene. Da, pentru că nu ar fi totuși corect să-i cer titlul în mod imperios lui Adi Mutu, ținând cont că este totuși o distanță față de locul 1. Deci obiectivul e cupele europene. Să mergem în Europa League, acesta este obiectivul, dar bineînțeles că dacă va lua titlu, îi transmit public lui Adi, că dacă va lua titlul de campion și ne va face fericiți, va fi aici la CFR cum a fost Ferguson la Manchester United. Adică va sta mult, mult, mult timp să facem treabă împreună.

ADVERTISEMENT

Nu am discutat încă toate detaliile, probabil că va fi un contract sigur până în vară, condiționat, bineînțeles, de cupele europene. Vă dați seama, nu putem să acceptăm nimic mai jos cu o prelungire de un an sau doi, în funcție, bineînțeles, de cum va arăta echipa și de performanțe”, a declarat Neluțu Varga, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, care poate fi urmărită luni, marți și vineri, de la 10:30, pe FANATIK.ro.

Mutu, salariu record pentru SuperLiga

Din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru Mutu și staff-ul său vor încasa lunar în Gruia 35.000 de euro în total. În comparație, la Rapid fostul atacant al naționalei câștiga 12.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Mutu va semna un contract pe doi ani și jumătate și va avea ca obiectiv să prindă una din primele două poziții. Neluțu Varga i-a trasat misiunea de a califica echipa sezonul viitor în grupele Europa League.

„Dar dacă Adi ia titlul de campioană, atunci, repet, garantez o prelungire din vară pe cât dorește el el. Eu pun contractul în alb, el îmi pune contractul în alb și eu îl semnez pe câți ani dorește.

Sunt convins că se poate câștiga și titlul. Dar, repet, nu ar fi fair-play din partea mea să pun această presiune pe Adrian Mutu. Bineînțeles că speranța rămâne acolo…

Mutu este un antrenor extraordinar, se va mula fantastic pe lot. Avem un lot extraordinar de bun. Eu zic că cel mai bun din România, are toate condițiile să-și facă treaba și de-abia aștept să-l văd la treabă.

Deci, concluzionând, probabil că va fi un contract pe un an și jumătate, în primăvară. Dar, bineînțeles, contează mult și ce se întâmplă cu obiectivele și cum tragem linie în această vară.

Să dea Dumnezeu să luăm titlul de campion. Eu sunt foarte optimist, chiar dacă am pierdut în fața ultimei clasate. Sunt foarte optimist că CFR poate să câștige campionatul cu Adrian Mutu antrenor”, a adăugat patronul lui CFR Cluj.

Ce OBIECTIV i-a SETAT Nelutu Varga lui Adrian Mutu la CFR Cluj

ADVERTISEMENT