Fotbal intern

Analiza compartimentelor înainte de CFR Cluj – FCSB. Avantajele înainte de derby-ul din Gruia şi marea surpriză în topul mijlocaşilor

13.06.2020 | 23:41
Analiza compartimentelor inainte de CFR Cluj  FCSB Avantajele inainte de derbyul din Gruia si marea surpriza in topul mijlocasilor
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB este marele derby al etapei a 3-a din play-off, prima după reluarea sezonului în Liga 1. Înaintea duelului de foc din Gruia, FANATIK a analizat fiecare compartiment al celor două rivale, în funcţie de index-ul InStat pentru actuala stagiune.

Omrani nu prinde top 5 cei mai buni atacanţi, pe cifrele InStat, în CFR Cluj – FCSB

Începem cu atacul, compartimentul care îi atrage pe fani în tribune şi unde FCSB dă trei fotbalişti în top 5. Cu toate acestea, Ciprian Deac este, conform cifrelor InStat, cel mai bun atacant şi fotbalist din Liga 1, cu 304 puncte. Sub acesta se clasează Florinel Coman, cu 299 puncte, şi colegul Adrian Păun, cu 295 puncte.

ADVERTISEMENT

Billel Omrani, unul dintre atacanţii pe care se bazează Dan Petrescu, are un index InStat slab, cu 249 puncte, fiind la egalitate cu Lacina Traore. Francezul a marcat 6 goluri în cele 20 de meciuri jucate în actualul sezon din Liga 1, însă nu a prins top 5 al celor mai buni atacanţi.

Harlem Gnohere, plecat de la FCSB înainte de reluarea sezonului, informaţie oferită de FANATIK în exclusivitate, era cel mai slab atacant al vicecampioanei României. Francezul avea un index InStat de 229 puncte, cu mult sub tripleta de pe care Gigi Becali visează să facă bani grei.

ADVERTISEMENT

Top 5 atacanţi

  • Ciprian Deac (CFR Cluj) – 304
  • Florinel Coman (FCSB) – 299
  • Adrian Păun (CFR Cluj) – 295
  • Dennis Man (FCSB) – 283
  • Florin Tănase (FCSB) – 265

Echilibru la mijlocaşi: CFR Cluj – FCSB 3-3

Dragoş Nedelcu este regele mijlocaşilor în CFR Cluj – FCSB, având cel mai bun index InStat, cu 279 puncte. Fotbalistul de 23 de ani este urmat de doi dintre rivalii din Gruia: Ovidiu Hoban şi Cătălin Golofca. Surprinzător, fostul jucător al lui FC Botoşani şi FCSB a prins poziţia a treia, cu un index superior lui Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Poziţia a cincea este împărţită de Ovidiu Popescu şi Cătălin Itu, ceea ce întregeşte ideea echilibrului la mijlocul terenului în CFR Cluj – FCSB. De remercat că Damjan Djokovic, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lui Dan Petrescu, are un index InStat foarte slab, cu 248 puncte.

Top 5 mijlocaşi

  • Dragoş Nedelcu (FCSB) – 279
  • Ovidiu Hoban (CFR Cluj) – 273
  • Cătălin Golofca (CFR Cluj) – 265
  • Darius Olaru (FCSB) – 263
  • Ovidiu Popescu (FCSB) / Cătălin Itu (CFR Cluj) – 262
ADVERTISEMENT

Planic e cel mai bun fundaş, dar CFR Cluj domină defensiva

Bogdan Planic a fost băgat în şomaj tehnic de Gigi Becali, însă sârbul este unul dintre cei mai buni fotbalişti de la FCSB. Lider în clasamentul fundaşilor, cu 284 puncte, le-a luat faţa clujenilor, însă jucătorul de 28 de ani nu are amintiri prea plăcute de la meciul cu CFR Cluj din februarie 2020, când a fost eliminat în minutul 77.

Defensiva este marele atu al lui Dan Petrescu la CFR Cluj, iar acest lucru se observă din index-ul InStat al fundaşilor campioanei României. Burcă, Cestor şi Camora sunt despărţiţi de 2 puncte. În plus, Vinicius, Susic, Boli şi Ciobotariu sar de 250 puncte, dar nu au prins top 5.

Top 5 fundaşi

  • Bogdan Planic (FCSB) – 284
  • Andrei Burcă (CFR Cluj) – 276
  • Mike Cestor (CFR Cluj) – 275
  • Camora (CFR Cluj) – 274
  • Ionuţ Panţîru (FCSB) – 268

Diferenţă uriaşă în poartă: avantaj CFR Cluj

Giedrius Arlauskis este numărul 1 în poarta lui CFR Cluj şi, conform cifrelor InStat, unul dintre cei mai buni portari din Liga 1. Lituanianul are un index de 277 puncte, cu mult peste Andrei Vlad, cel care va fi titular la FCSB. Cristi Bălgrădean a semnat cu CFR Cluj înainte de întreruperea campionatului şi Gigi Becali l-a scos din primul “11”, chiar dacă avea un index InStat care îl apropia de Arlauskis.

Portari

  • Giedrius Arlauskis (CFR Cluj) – 277
  • Cristian Bălgrădean (FCSB) – 272
  • Andrei Vlad (FCSB) – 240

Vinicius a fost cel mai bun în meciul din februarie

CFR Cluj şi FCSB s-au mai duelat în 2020, în luna februarie, pe finalul sezonului regulat. Campioana României s-a impus, scor 1-0, după golul marcat de Vinicius. Fundaşul de 35 de ani a avut cel mai bun index InStat din acel meci, cu 320 puncte. Pe podium s-au clasat Ciprian Deac şi Andrei Burcă, însă cu mult în spatele lui Vinicius.

De cealaltă parte, Iulian Cristea a avut cel mai bun index InStat la FCSB în meciul din februarie cu CFR Cluj. Cu toate acestea, fundaşul care a fost notat cu 259 puncte, a fost departe de jucătorii lui Dan Petrescu, fiind chiar sub media de index a campioanei României.

Top 5 cei mai bun fotbalişti din CFR Cluj – FCSB 1-0

  1. Vinicius – 320
  2. Ciprian Deac – 285
  3. Andrei Burcă – 283
  4. Giedrius Arlauskis – 272
  5. Mihai Bordeaianu – 272

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 4,40 este cota pentru “X pauză / X final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT