Sport

Analiza lui Gheorghe Tadici după primul meci al României: “Situație unicat în istoria naționalei”. Exclusiv

04.12.2020 | 12:42
Analiza lui Gheorghe Tadici dupa primul meci al Romaniei Situatie unicat in istoria nationalei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici a analizat pentru FANATIK meciul de debut al naționalei României la Euro 2020. Fostul selecționer al României a declarat că în confruntarea cu Germania s-a văzut lipsa de omogenitate și lipsa jocurilor.

România a jucat primul meci după un an de zile. În acest interval, selecționata lui Bogdan Burcea nu a putut programa nici măcar un meci amical. Mai mult, naționala noastră a ajuns la ora jocului cu Germania cu doar un antrenament pe târăm danez, acolo unde se dispută Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a încheiat 19-22 cu puține plusuri pentru naționala noastră și multe probleme de rezolvat. În ciuda înfrângerii, Gheorghe Tadici este încrezător că echipa își va reveni și că în meciul Polonia vom arăta o altă față:

Analiza lui Gheorghe Tadici după primul meci al României la Euro: “N-am avut nicio partidă de pregătire”

“Am văzut o lipsă clară de omogenitate. Această echipă nu a avut niciun meci de pregătire. Este o situație unicat ca înainte de un turneu final să nu avem măcar un meci de pregătire. Pandemia nu explică totul. S-a declanșat în luna martie. Au fost etape de pregătire, poate trebuiau să fie mai multe. În iunie știam că mergem la Euro.

ADVERTISEMENT

În meci, au fost câteva greșeli în apărare, coroborate cu o circulație lentă a mingii și ratări multe în atac. Au fost ratări incredibile din unu la unu. Jucătoarele au avut un număr mic de meciuri în Liga Națională, jucate sub sabia pandemiei.

“Din nou echipa se aștepta ca Neagu să rezolve situația. Ceea ce nu este ok”

În Germania se joacă normal în campionat, la fel cum se joacă în majoritatea țărilor din Europa. Asta s-a văzut. Din nou echipa se aștepta ca Neagu să rezolve situația. Ceea ce nu este ok. Uite, Neagu nu a fost în cea mai bună zi de gol, dovadă că a dat un gol din opt aruncări.

ADVERTISEMENT

Trebuie să recunoaștem meritele Yuliei Dumanska. Din cele 15 intervenții pe 8-10 mingi scria gol. Au fost indecise în atac în multe situații și o spun pentru că în primele minute au avut prea mult respect pentru adversar. Au fost moi cu ele.

“Eu am încredere în Bogdan Burcea și apreciez că a condus bine jocul împotriva Germaniei”

După egalarea de 14-14, 15-15 am avut posibilitatea să trecem peste ele, dar au venit 4 eliminări care au fost decisive în desprinderea lor. Și la 19-16 am avut două situații de a veni aproape de ele. S-au desprins la 20-16 în minutele 53, 54. Tocmai socoteam că este foarte greu să faci un parțial de 7-2 în ultimele 7 minute.

ADVERTISEMENT

Jocul cu Polonia devine crucial. Eu am încredere în Bogdan Burcea și apreciez că a condus bine jocul împotriva Germaniei. Am încredere și în echipă pe care aș vrea să o văd că se comportă ca o echipă și fiecare jucătoare este importantă.

Totul se joacă. Dacă va fi câștigat meciul cu Polonia, totul se joacă la acest turneu final. Campionatul European este foarte lung. Chiar dacă Norvegia a debutat așa cum a debutat, mai ales repriza a doua foarte bună cu Polonia, noi am mai făcut jocuri foarte bune cu favoritele.

“Poate că ar fi trebuit să fie convocat un lot B pe parcursul săptămânii de pregătire”

La noi este greu să șlefuiești jocul într-un meci oficial. Aveam nevoie de 2-3 meciuri de pregătire. Poate că ar fi trebuit să fie convocat un lot B pe parcursul săptămânii de pregătire, mai ales că erau 35 de jucătoare pe listă și rezolvau mai multe în două sau trei jocuri de pregătire. Poate, cine știe, mai sărea vreo jucătoare.

Am avut acest model când organizam turneul Carpați înainte de un turneu final. Cel mai bun exemplu este 2007 când Cristina Neagu era la lotul B și am luat-o în Franța. Eu sunt convins că echipa va crește. Bogdan este dibaci la treaba asta și cred că ne vom descurca mai bine de la joc la joc”, a spus Tadici pentru FANATIK.

  • 4 goluri din 14 aruncări a avut Cristina Neagu împotriva Germaniei
  • 15 intervenții a avut Yulia Dumanska
ADVERTISEMENT