Sport

Analiza lui Jose Mourinho înainte de EURO 2020! Ce spune despre marile favorite şi cărei naţionale nu îi dă şanse la finală

Jose Mourinho va fi analistul The Sun pe perioada EURO 2020, iar "The Special One" a oferit o primă analiză asupra marilor favorite la câştigarea trofeului.
05.06.2021 | 15:45
Analiza lui Jose Mourinho inainte de EURO 2020 Ce spune despre marile favorite si carei nationale nu ii da sanse la finala
ADVERTISEMENT

Până când va conduce primul antrenament la AS Roma, Jose Mourinho semnează editoriale şi analize pentru The Sun, iar primul material a acoperit marile favorite de la EURO 2020.

Jose Mourinho susţine că Franţa este marea favorită la câştigarea Europeanului, după ce selecţionata lui Didier Deschamps a câştigat Mondialul în 2018. În plus, “The Special One” crede că Portugalia sau Belgia ar putea să ajungă până în finală.

ADVERTISEMENT

Analiza lui Jose Mourinho înainte de EURO 2020. Semnal de alarmă pentru Anglia

“Este o generaţie plină de jucători buni. Lotul este uimitor, cu multe opţiuni. Gareth a câştigat multă experienţă la acest nivel şi acest lucru este important pentru un selecţioner. Echipa trebuie să fie puternică din punct de vedere emoţional pentru a face faţă presiunii.

Dacă vor reuşi acest lucru, atunci au o şansă mare. Meciurile din grupă le joacă acasă. Semifinalele şi finala se joacă în Anglia. Acum e momentul. Nu s-a întâmplat la EURO 1996 din cauza faptului că loviturile de departajare sunt imprevizibile”.

ADVERTISEMENT

Ce spune Jose Mourinho despre naţionala Italiei: “E greu să-i găseşti o slăbiciune”

“Îi voi urmări cu atenţie pe jucătorii mei de la Roma (n.r. Leonardo Spinazzola, Bryan Cristante şi Lorenzo Pellegrini). Italia are o naţională cu un mix bun, cu jucători experimentaţi, care ştiu să câştige. Va fi o naţională puternică.

Roberto Mancini este un antrenor experimentat. E pregătit şi a arătat în preliminarii cât de bun este. Echipa s-a îmbunătăţit mult sub conducerea lui. Italia are jucători talentaţi, cu bune cunoştinţe tactice, astfel că pot juca în diferite moduri. Roberto le-a oferit mai multă calitate în atac. E greu să-i găseşti o slăbiciune şi cred că va ajunge în ultimele patru”.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Mourinho pentru Belgia: “E acum sau niciodată”

“Belgia are o echipă foarte puternică, plină de jucători buni. Kevin De Bruyne a devenit un fotbalist fantastic, iar Youri Tielemans a evoluat mult de când a ajuns în Premier League. Romelu Lukaku este un adevărat golgeter, cu o evoluţie incredibilă în ultimii doi ani la Inter.

Roberto Martinez este un antrenor bun şi a petrecut deja câţiva ani cu dezvoltarea echipei şi a unui anume stil de joc. Cred că poate reuşi ceva special, iar când spun asta mă gândesc la mai mult decât o semifinală de Campionat Mondial (n.r. performanţa atinsă de Belgia în 2018). E acum sau niciodată pentru Belgia, mai ales că mulţi jucători au ajuns la vârsta potrivită”.

ADVERTISEMENT

Franţa, marea favorită a lui Jose Mourinho: “Trebuie să câştige”

“Franţa poate avea o echipa A, o echipă B şi o echipă C, mai ales că în acest moment are un număr foarte mare de jucători de top. Când îl ai pe Kylian Mbappe e greu să nu câştigi. E genul de jucător care îţi câştigă meciuri şi îţi sperie adversarii. Va încerca să dovedească faptul că după Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, el este următorul mare jucător.

Didier Deschamps ştie ce vrea. Echipa a câştigat Mondialul şi este vicecampioană europeană. Ar fi o dezamăgire pentru ei dacă nu vor ajunge în finală. Când există disciplină şi fiecare jucător îşi urmează antrenorul, echipa devine foarte puternică. Nu le pot găsi nicio slăbiciune. Dacă ar trebui să spun ce echipă va câştiga EURO 2020, atunci spun Franţa. Trebuie să câştige”.

Cum poate ajunge Portugalia din nou într-o finală: “Suntem capabili să mergem până la capăt”

“Ruben Dias este cel mai bun fundaş central în acest moment. A ajuns la un alt nivel după transferul la Manchester City. Îl va avea alături pe Pepe, care are multă experienţă la 38 de ani. Va fi plusul Portugaliei, din moment ce are mulţi jucători talentaţi în atac. Bineînţeles, Cristiano Ronaldo nu mai este un puşti, iar acesta va fi probabil ultimul lui European.

După ce a câştigat trofeul, va încerca să-l obţină încă o dată. Fernando Santos este omul potrivit şi îşi cunoaşte foarte bine jucătorii. Este o grupă foarte grea, aşa că dacă mi-ar spune cineva că Portugalia va fi eliminată, nu voi fi surprins. Dacă vom trece de grupe, suntem capabili să mergem până la capăt”.

Jose Mourinho nu crede în Spania: “Devine o echipă fragilă”

“Spania are o generaţie tânără de jucători, iar Luis Enrique crede într-un anumit stil de joc. Tehnic, echipa este incredibilă. Cu o construcţie din defensivă, cu păstrarea posesiei, ascunderea balonului, asta e Spania. Nu au atacant de top, aşa cum era David Villa. Au probleme atunci când trebuie să-şi termine adversarul.

Nu marchează atât de multe goluri cum ar trebui pentru felul cum joacă. Devine o echipă fragilă atunci când pierde posesia. Luis Enrique are calităţi de lider şi va trebui să strângă echipa în jurul lui. Pot bate pe oricine, dar nu-i văd să joace finala”.

Mourinho nu-i dă nicio şansă Olandei: “Nu o văd să ajungă în semifinale”

“A fost o situaţie ciudată atunci când Ronald Koeman a plecat la Barcelona. Nu cred că a ajutat Olanda prea mult. Frank de Boer nu are experienţa necesară. Nu au jucători răi, dar nu au de nivelul lui Van Basten sau Rijkaard. Nu-i văd să prindă nici semifinalele. Jucătorii sunt buni, dar au nevoie de încă doi sau patru ani ca să ajungă la un nivel înalt. Olanda trebuie să treacă de grupe, dar nu o văd să ajungă în semifinale”.

Germania, marea deziluzie? “Pot fi eliminaţi încă din faza grupelor”

“Echipa lui Joachim Low a fost îngrozitoare în preliminarii, la fel şi în Liga Naţiunilor. Înfrângerea cu Macedonia de Nord a fost un rezultat istoric. E greu de înţeles de ce joacă aşa de slab în ultimii ani. Acum a venit momentul adevărului. Low va pleca după EURO, aşa că jucătorii vor încerca să obţină un rezultat mare. E o echipă de temut, sunt soldaţi şi disciplinaţi. Cu toate acestea, cred că pot fi eliminaţi încă din faza grupelor. Dacă vor trece de grupe, pot ajunge până în finală”.

ADVERTISEMENT