Life

Robotul care va revoluționa lumea petrecerilor! Anamaria Prodan și Beppe Signori, impresionați de mașinărie

Anamaria Prodan și Beppe Signori au dat nas în nas cu un robot care face totul în locul barmanilor: de la cafele până la cocktailuri!
02.12.2023 | 14:18
Anamaria Prodan s-a împrietenit cu robotul Yumi, a cărui imagine e Beppe Signori! Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan și Beppe Signori au participat la prezentarea oficială, în România, a robotului Yumi, dezvoltat de compania ABB, o firmă care aduce viitorul în prezent!

Anamaria Prodan, impresionată de robotul care face cocktailurile viitorului!

Fostul mare fotbalist este chiar imaginea roboțelului, unul extrem de priceput la prepararea cocktailurilor! Mașinăria își face treaba printr-o simplă apăsare de buton, iar FANATIK vă prezintă imagini în exclusivitate cu Yumi chiar în timp ce face un șpriț!

ADVERTISEMENT

Roboții vor deveni tot mai prezenți printre noi, capabili să facă munca în locul nostru, iar de această dezvoltare a tehnologiei se vor bucura în primul rând marile companii private ori de stat. Spunem asta pentru că roboții pe bază de inteligență artificială sunt tot mai ceruți în sectoare esențiale, de la medicină la apărare.

Yumi știe să prepare cafele și băuturi pe bază de alcool

În cazul robotului Yumi, care a impresionat-o pe Anamaria Prodan, vorbim despre o adevărată revoluție pe care o vor cunoaște barurile și restaurantele. Simpaticul preparator de băuturi se mișcă la fel de bine ca un om. Iar băuturile, ne-au spus câteva persoane care le-au gustat, nu sunt rele deloc! Mai trebuie spus că acest robot nu face rău nimănui, chiar dacă este unul autonom. Se oprește singur atunci când, de pildă, e lovit de cineva și nu ripostează așa cum vedem în filmele științifico-fantastice!

ADVERTISEMENT

Cu tot cu software-ul necesar, vorbim despre o investiție de aproape 200.000 de euro. În Statele Unite, de pildă, acest robot cu care s-a ”împrietenit” Prodanca se vinde cu sume mult mai mari, chiar de 300.000 de euro. Robotul Yumi poate fi comandat din Italia și este conceput pentru industria serviciilor. Evident că poate fi achiziționat și de persoanele cu dare de mână care vor să aibă așa ceva acasă.

Prodanca, ajutată de copii să se împace cu noile tehnologii: „Sunt încântată de roboțelul acesta”

Anamaria Prodan ne-a vorbit despre invenția a cărei imagine este Beppe Signori și a recunoscut că, deși e încântată de acest roboțel, privește cu oarecare teamă spre viitor gândindu-se că inteligența artificială ar putea să scape de sub control. Prodanca ne-a zis că e în pas cu trendurile în primul rând datorită copiilor ei, care o updatează de fiecare dată când e ceva nou pe piață în materie de tehnologie.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt mai old-fashioned, recunosc. Am copiii care sunt maeștri în așa ceva! Eu sunt încântată de roboțelul acesta. Poate face orice și să-l ai în casă gândește-te de cât timp te scutești și să faci cafeaua, și cocktailul! Face de toate! Deci, pentru mine e foarte bine”, a declarat Anamaria Prodan despre roboțelul Yumi, pentru FANATIK.

„Oricum, în ziua de astăzi cam totul s-a robotizat. Totul e computerizat. Și casele, și luminile toate au deja inteligență artificială. Ăsta e viitorul, trebuie să ne adaptăm. Copiii mă ajută cu această adaptare, ei sunt fani.

ADVERTISEMENT

Copiii mei sunt la curent cu tot ce e nou. Acum, acest robot e drăguț și perfect atât pentru industrie cât și ca uz personal, dar în momentul în care inteligența artificială va fi de capul ei, va fi ceva rău!”, a completat Anamaria Prodan, pentru FANATIK, mărturisind că probabil va fi foarte bătrână când A. I.-ul nu va mai asculta de oameni,

Robotul prezentat pe 30 noiembrie 2023 în București este dezvoltate de centrul de cercetare ABB, centru care face minuni în domeniul sănătății. În viitor, roboții vor fi asistenți medicali, pe lângă barmani sau chelneri. Vor efectua sarcini de laborator și logistică în spitale.

 

ADVERTISEMENT