Life

Anca Serea, voluntar în vama Isaccea: „M-am prăbușit pe un calorifer. Am văzut multe mame disperate”

Anca Serea s-a alăturat voluntarilor din vama Isaccea pentru a le oferi ajutor refugiaților ucraineni care vin în România, iar imaginile văzute au emoționat-o profund.
08.03.2022 | 15:45
Anca Serea voluntar in vama Isaccea Mam prabusit pe un calorifer Am vazut multe mame disperate
ADVERTISEMENT

Anca Serea nu a putut să rămână indiferentă la suferința refugiaților ucraineni care vin în România pentru a căuta adăpost. Nu s-a rezumat doar la a face câteva donații, ci a hotărât să meargă personal în vama Isaccea.

Anca Serea a mers ca voluntar în vama Isaccea

Suferința victimelor războiului din Ucraina a emoționat-o pe Anca Serea, care nu s-a putut rezuma doar la a dona, din confortul casei ei, și a plecat personal ca voluntar în vama Isaccea. Vedeta s-a declarat dezamăgită de atitudinea unor persoane care au refuzat-o atunci când le-a propus să i se alăture.

ADVERTISEMENT

„Am niște emoții cum n-am avut niciodată. Nu sunt în cea mai bună stare a mea. De când m-a întors de acolo mi se pare că nu-mi găsesc liniștea. Dimensiunile catastrofei sunt mult mai mari decât ceea ce vedem noi ca și informație pe telefon. 

Nu mi s-a părut suficient doar să fac niște donații. Adi era plecat, a venit aseară. Am luat decizia să plec cu un prieten de familie și logodnica lui.

ADVERTISEMENT

Nu am cerut, am dat fix două telefoane și m-am lovit de răspunsul negativ al oamenilor, replica a fost că ‘am donat deja’. Am plecat cu o mașină foarte mare, pe care noi o folosim când plecăm în vacanță. Îți dai seama că nu am resursele financiare pe care mi le-aș fi dorit. Am primit o listă de la autorități.”,  a mărturisit Anca Serea.

Anca Serea, marcată de imaginile pe care le-a văzut

Cu toate că Anca Serea este mândră de oamenii care s-au oferit să ajute, critică atitudinea autorităților române despre care consideră că nu sunt suficient de implicate. Imaginile pe care le-a văzut în vama Isaccea au emoționat-o pe soția lui Adi Sînă, mai ales că a întâlnit multe mame.

ADVERTISEMENT

„Am văzut un cort amărât, luat de vânt. Am văzut oameni în scaun cu rotile care nu vorbeau nici un fel de limbă străină. Am văzut multe mame care erau disperate și încercau să-și tragă sufletul în niște căsuțe ale vameșilor de acolo.”, a povestit vedeta.

Anca Serea nu și-a dorit să facă public faptul că a mers ca voluntar pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni, însă acolo s-a întâlnit cu o echipă a emisiunii „La Măruță”.

ADVERTISEMENT

„Eu am refuzat să vorbesc cu cineva, nu astea au fost intențiile mele. Nu am simțit că trebuie să filmăm. Prima mea reacție a fost…. m-am prăbușit pe un calorifer. Am văzut mămici care erau așezate pe o saltea cu copiii, unii prematuri,  abia dacă aveau 2-3 luni.”, a dezvăluit soția lui Adi Sînă.

Vă reamintim că Ucraina a fost atacată pe 24 februarie 2022 de către forțele armate ruse, la ordinul președintelui Vladimir Putin. De atunci, sute de mii de refugiați ucraineni au fugit din calea războiului și au căutat adăpost în România.

ADVERTISEMENT
Tags: