News

Anchetă de amploare în Timiș, după ce mai multe animale au fost găsite moarte pe un câmp. Prima ipoteză a autorităților

Mai multe animale au fost descoperite moarte pe un câmp din județul Timiș. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.
26.02.2024 | 15:16
Ancheta de amploare in Timis dupa ce mai multe animale au fost gasite moarte pe un camp Prima ipoteza a autoritatilor
Animale găsite moarte pe un câmp, în Timiș. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este anchetă de amploare în Timiș, după ce mai multe animale au fost găsite moarte pe un câmp. Imaginile șocante au fost descoperite, luni dimineață, 26 februarie, în zona Orțișoara – Vinga-Seceani.

Mai multe animale, găsite moarte pe un câmp din Timiș

Oamenii legii au fost sesizați, astăzi, cu privire la exemplarele descoperite decedate. Vorbim de animale de vânat, exemplare de iepuri și bursuc. Nu se cunoaște cu exactitate numărul acestora.

ADVERTISEMENT

Prima ipoteză luată în calcul de autorități este cea a otrăvirii. Este posibil ca animalele să fi ingerat anumite substanțe dăunătoare pentru acestea. Prin urmare, a fost deschisă o anchetă în acest caz.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș au fost sesizați cu privire la faptul că pe un fond cinegetic care se întinde pe raza localităților Orțișoara-Vinga- Seceani s-ar afla mai multe exemplare de vânat decedate.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă. În urma primelor verificări ar reieși faptul că exemplarele ar fi decedat în urma ingerării unor îngrășăminte dăunătoare pentru rozătoare”, au transmis polițiștii din Timiș.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a substanțelor chimice care provoacă intoxicarea, sterilitatea sau moartea exemplarelor de faună cinegetică. Urmează să se afle cine a împrăștiat otrava pe câmpul respectiv.

ADVERTISEMENT

Lebede de pe lacul IOR din București, infectate cu gripa aviară

Amintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai multe lebede de pe lacul IOR din Capitală au fost găsite moarte. În urma analizelor, s-a constatat că păsările erau infectate cu gripa aviară.

Totodată, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din București au mers la fața locului pentru a prelua probe și de la alte păsări care au decedat în ultima perioadă, inclusiv de la pescăruși. Urmează să se stabilească dacă este vorba despre același virus.

ADVERTISEMENT

Aceeași situație a fost raportată și în municipiul Târgu Jiu, din județul Gorj. Două lebede au murit, acum câteva săptămâni, pe lacul Vadeni, constatându-se că și acestea erau infectate cu virusul gripei aviare.

ADVERTISEMENT