Fotbal international

Anchetă de proporții în cazul morții lui Maradona. Acuze de ucidere din culpă și nouă experți investigatori

23.02.2021 | 22:01
Ancheta de proportii in cazul mortii lui Maradona Acuze de ucidere din culpa si noua experti investigatori
ADVERTISEMENT

Continuă cercetările cu privire la moartea lui Diego Maradona. Procurorul care instrumentează ancheta a decis să alcătuiască o comisie formată din nouă experți care să investigheze toate amănuntele decesului. 

Sunt acnhetate șapte persoane în acest caz în care suspiciunea este de ucidere din culpă. Diego Maradona a murit în data de 25 noiembrie 2020, din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist argentinian avea 60 de ani și fusese operat pe creier cu doar câteva săptămâni înainte să moară. Maradona fusese internat din spital în data de 11 noiembrie.

Anchetă de proporții în cazul morții lui Maradona. Comisie formată din 9 experți!

Procurorii iau cât se poate de în serios cazul morții lui Diego Armando Maradona și vor neapărat să descopere toate amănuntele care au contribuit la trecerea în neființă a celui mai iubit argentinian din istorie.

ADVERTISEMENT

Astfel, în data de 8 martie va fi convocată o comisie de experți în medicină care vor analiza toate detaliile cazului și vor stabili dacă poate fi vorba despre neglijență sau imprundeță în modul în care a fost tratat fostul mare fotbalist.

Dintre cei nouă experți convocați în comisia aleasă de procurorul care investighează acest caz fac parte și medicii legiști care s-au ocupat de autopsia lui Maradona. De asemenea, vor fi parte din comisie și alți specialiști din domeniul medical, anunță France24 care citează AFP.

ADVERTISEMENT

Ancheta a fost extinsă și vizează acum și alte persoane, pe lângă neurochirurgul Leopoldo Luque și Agustina Cosachov, psihiatra lui Maradona. Investigația este condusă de un procuror din San Isidoro, Buenos Aires.

Mai sunt anchetați doi infirmieri, un psiholog, plus coordonatorul acestora și un medic coordonator care a supervizat spitalizarea la domiciliu a fostului fotbalist de la Napoli sau FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Joi, 25 februarie, urmează să fie audiați coordonatorul infirmierilor și medicul care a gestionat internarea la domiciliu a lui Maradona. De asemenea, se vor prezenta în fața comisiei de investigație Gianinna și Jana, fiicele lui Maradona.

Acestea l-au acuzat pe Leopoldo Luque că a contribuit la evoluția negativă a stării de sănătate a lui El Pibe D’Oro. Cu toate acestea, Luque s-a apărat și chiar au apărut înregistrări care au demonstrat îngrijorarea sa de dinaintea morții lui Diego.

„Mi-au spus că ieri Charly a aranjat să-i cheme o femeie, pentru la noapte. Și ca să-l pregătească pe Diego i-au dat o bere și un joint!

L-au distrus în mii de bucăți. Nu știu cum să îl mai opresc pe Charly să-i ofere marijuana. Și așa Maradona avea obiceiul zilnic de a fuma”, spunea Luque despre unul dintre apropiații fostului fotbalist, pe o înregistrare.

 

ADVERTISEMENT