News

Ancheta morţii unui şofer român de TIR în Italia a luat o turnură neaşteptată. Vinovat este tot un camionagiu român, cercetat acum pentru omor

Răsturnare de situaţie în cazul unui şofer român de tir, mort în Italia. S-a dovedit că decesul său a fost provocat de neglijenţa unui conaţional.
27.01.2024 | 13:16
Ancheta mortii unui sofer roman de TIR in Italia a luat o turnura neasteptata Vinovat este tot un camionagiu roman cercetat acum pentru omor
Camionul condus de Alexandru Ardeleanu a ajuns în şanţ după ce bara metalică l-a omorât pe şofer Foto: Vigili del fuoco
ADVERTISEMENT

Începutul de an a fost marcat de un accident înfiorător produs pe o şosea din Italia, acolo unde un şofer român a murit străpuns de tija unui indicator rutier care a intrat prin parbriz, după ce camionul a ieşit în afara părţii carosabile.

Accidentul s-a petrecut pe 8 ianuarie, însă acum au fost stabilite circumstanţele în care bărbatul, originar din Argeş, şi-a pierdut viaţa.

ADVERTISEMENT

Şoferul vinovat este un român de 54 de ani

Nicolae Alexandru Ardeleanu avea 49 de ani, iar la două săptămâni după decesul său s-a stabilit că de fapt el nu a fost ucis de tija indicatorului rutier, ci de o bară de metal căzută dintr-un camion care se afla înaintea sa, condus tot de un român.

La identificarea camionului responsabil de moartea şoferului argeşean s-a ajuns datorită investigațiilor minuțioase ale poliției locale din Chioggia, care, datorită identificării mărcii de pe prelată, a declaraţiilor altor șoferi de camion, dar și datorită a camerelor video din satul Rosolina au reușit să identitifice camionului și șoferul.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto vinovat de neglijenţă le-a declarat poliţiştilor că și-a dat seama că a pierdut o parte din prelată și bara metalică de susținere, care l-a ucis pe şoferul din spatele său, dar nu și-a dat seama că a lovit un alt camion.

Şoferul este cercetat acum pentru omor rutier, alături de proprietarul companiei de transport din Ravenna şi de directorul tehnic al societății care a încărcat marfa.

ADVERTISEMENT

Șoferul camionului care a provocat decesul accidental al românului de 49 de ani este un alt român, în vârstă de 54 de ani, care lucrează la o firmă din Ravenna și care a fost deja audiat de anchetatori, confirmă publicaţiei italiene Chioggia in Diretta.

Inițial, autorităţile au crezut că a fost vorba de o ieșire independentă a camionului de pe carosabil, primele supoziţii fiind că bărbatului de 49 de ani i s-a făcut rău sau a adormit la volan și a ajuns cu vehiculul în șanț, murind din cauza rănilor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea , investigațiile efectuate de poliția locală din Chioggia au sugerat cu totul altceva: cabina era de fapt complet distrusă, iar la locul accidentului era o bară metalică. Pentru poliţişti a devenit clar că accidentul a fost mult mai complext şi aşa s-a ajuns la camion care a pierdut o parte din încărcătură, ducând la moartea lui Nicolae Alexandru Ardeleanu.

ADVERTISEMENT