Sport

Andrea Compagno a marcat din nou pentru Tianjin Jinmen! Echipa sa e pe primul loc în China. Video

Andrea Compagno trece printr-o perioadă excelentă în China, acolo unde este lider în campionat cu Tianjin Jinmen Tiger, dar și golgheterul echipei.
31.03.2024 | 14:28
Andrea Compagno a marcat din nou pentru Tianjin Jinmen Echipa sa e pe primul loc in China Video
Andrea Compagno, golgheter la noua echipă din China. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După 3 etape în campionatul din China, Andrea Compagno a arătat că s-a adaptat cu adevărat la fotbalul din Asia. Italianul a marcat încă un gol și a devenit golgheterul lui Tianjin Jinmen Tiger.

Compagno, lider în campionat cu noua sa echipă din China. Italianul a marcat încă un gol

Campionatul din China a început de 3 etape, timp în care Andrea Compagno a marcat două goluri și a ajutat-o pe Tianjin Jinmen Tiger să urce pe primul loc. Italianul a marcat unicul gol, din penalty, al victoriei din meciul cu Changchun Yatai și a devenit golgheterul noii sale echipe.

ADVERTISEMENT

Formația chineză este la egalitate de puncte, 7, cu locurile 2 și 3, Shanghai Port și Beijing Guoan. Dar golaverajul mai bun i-a ajutat pe “tigrii” să ocupe poziția de lider.

Cu o medie de 7.5, reprezentând nota formei pe care o are atacantul italian după cele trei meciuri, Compagno demonstrează pe teren faptul că s-a adaptat imediat la campionatul din China, dar și la cultură, așa cum a anunțat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Compagno de la FCSB și transferul în Asia

Andrea Compagno a fost cumpărat de Gigi Becali de la FCU Craiova pentru 1.500.000 de euro. După doar 2 sezoane petrecute la FCSB, italianul a părăsit formația “roș-albastră”, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Atacantul nu a plecat tocmai cu capul sus. Între el și Becali au apărut niște tensiuni care l-au ținut mai mult departe de forma pe care a avut-o în primul sezon. Atunci când a marcat 15 goluri în campionat.

ADVERTISEMENT

150.000 de euro a fost suma de transfer pe care a plătit-o Tianjin Jinmen Tiger. O sumă infimă, având în vedere că Gigi Becali a avut o ofertă și de aproape 2.000.000 de euro pentru Compagno din Olanda. Forma italianului putea să îi aducă o mutare la o echipă mai bună din Europa.

În urma conflictelor, cele două părți au căzut de acord la realizarea unui transfer cât mai urgent. Chiar dacă Becali a pierdut o sumă mare de bani după mutarea italianului, lucru asumat de patronul lui FCSB. Astfel, Andrea Compagno a acceptat oferta din China care îi va aduce liniște financiară. Totodată, la noua echipă atacantul s-a adaptat imediat și vrea să învețe și limba chineză.

ADVERTISEMENT

Mă adaptez și sunt fericit să fiu aici. Descopăr locuri minunate și cred că m-am îmbogățit enorm din punct de vedere cultural”, a declarat Andrea Compagno, potrivit Repubblica.

ADVERTISEMENT