Sport

Andrea Compagno, “dublă” spectaculoasă pentru Tianjin Jinmen. Fostul atacant al FCSB este al doilea marcator din China! Video

Andrea Compagno are o formă foarte bună la Tianjin Jinmen, formație unde este și golgheter. Italianul a marcat "dubla" la ultimul meci din China.
06.04.2024 | 14:36
Andrea Compagno dubla spectaculoasa pentru Tianjin Jinmen Fostul atacant al FCSB este al doilea marcator din China Video
Andrea Compagnoa marcat o "dublă" pentru Tianjin Jinmen. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Tianjin Jinmen a pierdut ultimul meci cu Chengdu Rongcheng, scor 2-3, iar Andrea Compagno a fost aproape să scoată un punct important. Italianul a fost la un pas să își salveze echipa de la înfrângere după ce a marcat o “dublă”.

Andrea Compagno, “dublă” spectaculoasă pentru Tianjin Jinmen. Fostul atacant al FCSB este al doilea marcator din China!

Andrea Compagno trece printr-o perioadă foarte bună a carierei la Tianjin Jinmen. Atacantul italian este al doilea golgheter din China după ce a marcat o “dublă” în duelul cu Chengdu Rongcheng, scor 2-3.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la FCSB a fost la un pas să își salveze echipa de la înfrângere după ce a punctat de două ori pe tabelă în minutele de prelungire ale reprizei secunde.

Primul gol a venit în minutul 90+2 după ce balonul a ajuns în dreptul său în careu și a reușit să reducă din diferență. 5 minute mai târziu, italianul a primit o centrare în careu și a trimis balonul cu capul direct în poartă.

ADVERTISEMENT

Rolul lui Andrea Compagno la noua sa echipă din China este unul care i se potrivește foarte mult. Italianul rămâne foarte mult în preajma careului, acolo unde se duelează cu fundașii centrali, cel mai des în duelurile aeriene și este mereu pe poziție pentru a primi mingiile lungi și pentru a înscrie, profitând de calitățile sale.

După 4 etape în Superliga din China, Andrea Compagno a marcat 4 goluri pentru Tianjin Jinmen. Formația fostului jucător de la FCSB este pe locul 5 în clasament, cu 7 puncte. “Tigrii” sunt la 2 puncte de locul 2, rivala din ultimul meci și la 5 în spatele liderului, Shanghai Shenhua.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Compagno de la FCSB și transferul în Asia

Andrea Compagno a fost cumpărat de Gigi Becali de la FCU Craiova pentru 1.500.000 de euro. După doar 2 sezoane petrecute la FCSB, italianul a părăsit formația “roș-albastră”, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Atacantul nu a plecat tocmai cu capul sus. Între el și Becali au apărut niște tensiuni care l-au ținut mai mult departe de forma pe care a avut-o în primul sezon. Atunci când a marcat 15 goluri în campionat.

ADVERTISEMENT

150.000 de euro a fost suma de transfer pe care a plătit-o Tianjin Jinmen Tiger. O sumă infimă, având în vedere că Gigi Becali a avut o ofertă și de aproape 2.000.000 de euro pentru Compagno din Olanda. Forma italianului putea să îi aducă o mutare la o echipă mai bună din Europa.

În urma conflictelor, cele două părți au căzut de acord la realizarea unui transfer cât mai urgent. Chiar dacă Becali a pierdut o sumă mare de bani după mutarea italianului, lucru asumat de patronul lui FCSB. Astfel, Andrea Compagno a acceptat oferta din China care îi va aduce liniște financiară. Totodată, la noua echipă atacantul s-a adaptat imediat și vrea să învețe și limba chineză.

Mă adaptez și sunt fericit să fiu aici. Descopăr locuri minunate și cred că m-am îmbogățit enorm din punct de vedere cultural”, a declarat Andrea Compagno, potrivit Repubblica.

ADVERTISEMENT