Fotbal international

Andrea Pirlo, dat afară de la Juventus? Restanța cu Napoli poate fi ultimul său meci la „Bătrâna Doamnă”

04.04.2021 | 19:39
Andrea Pirlo, dat afară de la Juventus? Restanța cu Napoli poate fi ultimul său meci la „Bătrâna Doamnă”
Andrea Pirlo. Foto: La Stampa.it
ADVERTISEMENT

Dintotdeauna un meci între Juventus Torino și Napoli a generat un cutremur în fotbalul italian. Următoarele trei zile sunt aproape decisive pentru Andrea Pirlo, tehnicianul lui Juventus care a scos-o pe ”Bătrâna Doamnă” din circuitul succeselor perene.

Eliminată încă din optimile Ligii Campionilor de FC Porto, Juventus traversează o perioadă neagră, cea mai slabă din ultimii 10 ani. La 12 puncte în urma liderului Inter, în Serie A, Juve spera într-o ”reabilitare” la nivel european, dar FC Porto i-a venit de hac și a eliminat-o înainte să intre în primele opt forțe ale Europei.

După ultimul rezultat, 2-2 în derby-ul cu localnica AC Torino, Juve mai are o singură șansă să câștige un trofeu, în finala Cupei Italiei cu Atalanta, din 19 mai. În aceste condiții, scaunul antrenorului Andrea Pirlo abia se mai ține.

ADVERTISEMENT

Orgoliul istoricului Juventus – Napoli, decisiv pentru Andrea Pirlo

Un meci Juventus – Napoli, sau viceversa, este mai mult decât un Milan – Inter sau Roma – Lazio. Este duelul bogaților din Nord versus săracii din Sud. Este mai degrabă meciul suporterilor și al oficialilor, meciul care poate desăvârși destine sau poate frânge aripi.

Este meciul care poate decide viitorul lui Andrea Pirlo. Transferat de Juventus, de la AC Milan, la o vârstă la care alți fotbaliști renunțaseră demult la cariera sportivă, Pirlo a scris cu bold pagini importante în istoria alb-negrilor.

ADVERTISEMENT

După o aventură de doi ani în SUA, Pirlo a revenit la Torino ca antrenor, dar rezultatele nu l-au ajutat, și nici nerăbdarea fanilor și oficialilor nu sunt aliații lui. Tutto Sport anunță că meciul din 7 aprilie ar putea fi ultimul pentru Pirlo la Juventus.

Juventus pregătește schimbări majore

După eliminarea din Liga Campionilor, nimeni nu mai are răbdare cu actuala formulă a ”Bătrânei Doamne”, nici la nivel sportiv, nici administrativ.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Pavel Nedved este și el vizat de o demitere, iar lui Cristiano Ronaldo i se cere plecarea imediată, în ciuda eforturilor oficialilor lui Juventus de a masca seceta de rezultate a lui Juve din ultimul sezon.

Aparent, singurul scăpat de criticile suporterilor și a acționarilor a fost antrenorul Andrea Pirlo, însă, egalul cu Torino a întors lucrurile cu 360 de grade împotriva lui. Acum nici fanii, nici oficialii, nu par să mai aibă răbdare, nici cu Pirlo, nici cu vedetele care străluvcesc intern, dar sunt palide în Europa.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri