Fotbal international

Andrea Pirlo, prima conferință ca antrenor al lui Juventus: ”Ronaldo și Dybala sunt în locul potrivit”

25.08.2020 | 16:58
Andrea Pirlo prima conferinta ca antrenor al lui Juventus Ronaldo si Dybala sunt in locul potrivit
ADVERTISEMENT

Fostul internațional italian Andrea Pirlo a susținut prima conferință ca antrenor al echipei Juventus Torino, la mai bine de două săptămâni după ce a fost numit în funcție.

Pirlo l-a înlocuit pe Maurizio Sarri, care a fost demis la scurt timp după ce ”Bătrâna Doamnă” a fost eliminată de Olympique Lyon în optimile de finală ale Champions League.

ADVERTISEMENT

În prima sa întâlnire cu jurnaliștii din postura de tehnician al campioanei Italiei, fostul mijlocaș a vorbit despre obiectivul său în sezonul viitor, dar și despre cum va lucra cu vedete precum Ronaldo și Dybala.

Conferință specială pentru noul antrenor al lui Juventus, Andrea Pirlo

”Aș dori să aduc înapoi un anumit entuziasm care a lipsit poate în ultima perioadă. Le-am spus băieților că trebuie să avem mereu mingea și când nu o avem trebuie să o recuperăm rapid. Noul Pirlo? Avem mulți jucători buni. Nu cu caracteristicile mele, dar buni”, a declarat Andrea Pirlo în prima sa conferință de presă ca antrenor la Juventus.

ADVERTISEMENT

”Arthur este un jucător bun, l-am admirat la Barcelona și în echipa națională. Este un mijlocaș de construcție care poate ocupa mai multe posturi. Jucătorii de calitate pot evolua în mai multe roluri”, a spus Pirlo, conform Gazzetta dello Sport.

”Sunt convins că Ronaldo și Dybala sunt la locul potrivit în momentul potrivit. În ceea ce privește modulele de joc, acestea pot varia de la meci la meci. Am discutat deja cu Ronaldo. Și vom avea timp să vorbim despre tactici și roluri.

ADVERTISEMENT

Dybala nu a fost niciodată pe lista de transferuri. El face parte din proiect. Ei pot juca împreună atâta timp cât dau dovadă de sacrificiu și abnegație. Cu cât jucătorii au o calitate mai mare, cu atât mai bine”, a menționat noul tehnician al ”Bătrânei Doamne”.

”Higuain este o persoană pe care o admir, dar ciclurile se termină. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt și am decis să o luăm pe căi diferite. Vorbesc cu oamenii din club și sigur vor exista transferuri. Sunt antrenorul echipei și am în minte un anumit tip de jucători pe care îi vreau aici”, a afirmat Pirlo.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni au scris că Andrea Pirlo i-a anunțat deja pe fotbaliștii pe care nu se va mai baza în noul sezon că nu mai are nevoie de ei. Mai mult, el le-a înaintat conducătorilor o listă cu jucătorii pe care-i dorește la Torino.

ADVERTISEMENT