Sport

Andreea Ana a câștigat prima medalie de aur pentru România la Campionatul European de lupte

La Campionatul European de lupte de la București, România a câștigat azi prima medalie de aur prin reușita Andreei Beatrice Ana.
15.02.2024 | 22:44
Andreea Ana a castigat prima medalie de aur pentru Romania la Campionatul European de lupte
Andreea Ana câștigă prima medalie de aur pentru România la Campionatul European de lupte. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sportiva de 23 de ani din Mangalia a învins-o în finală pe fosta campioană europeană la U23. Andreea Beatrice Ana s-a impus categoric la categoria de 55 de kg și a adus prima medalie de aur pentru România.

Andreea Ana a câștigat prima medalie de aur pentru România la Campionatul European de lupte

Anul acesta la București are loc Campionatul European de lupte, iar pentru sportivii români acest lucru reprezintă un mare avantaj care îi poate ajuta să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

ADVERTISEMENT

Astfel, prima medalie de aur nu a ezitat să apară și a fost obținută destul de repede. Andreea Ana este sportiva care a reușit această performanță în competiția de seniori a luptelor la sol (wrestling).

Românca a trecut de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova în preliminarii, de ucraineanca Maria Vinik în sferturi și în semifinale de luptătoarea germană Anastasia Blayvas.

ADVERTISEMENT

La categoria de 55 kg, Andreea Beatrice Ana a înfruntat-o pe Mariana Drăguțan, sportiva din Republica Moldova. Potrivit celor de la AGERPRES, sportiva română a câștigat al treilea titlu european la senioare. Acest lucru după o victorie categorică, scor 11-0.

Mariana Drăguțan a fost campioană europeană U23 și medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 și 2023. Performanțele sale, dar și forma sportivă, o făceau pe sportiva din Republica Moldova favorita competiției la 55 kg.

ADVERTISEMENT

Cine este Andreea Beatrice Ana?

Andreea Beatrice Ana are 23 de ani și este o sportivă excelentă legitimată la CSA Steaua. În cariera sa de până acum, luptătoarea din Mangalia a obținut două bronzuri la Campionatele Europene U23 din 2019 și 2021.

De când a trecut la senioare, Andreea Ana a mai câștigat două medalii de aur. Ambele la Campionatele Europene din 2022 și 2023. De asemenea, sportiva a reprezentat România și la Jocurile Olimpice din 2020. Toate performanțele au fost făcute la categoria de 55 kg până la vârsta de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce a câștigat prima medalie de aur în fața Marianei Drăguțan, Andreea Ana a dezvăluit și care este următorul ei obiectiv. Luptătoarea vrea să își asigure locul și la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

“Obiectivul meu este de a ajunge la Paris. Pentru asta lupt şi muncesc în fiecare zi”, a declarat Andreea Beatrice Ana după ce a câștigat prima medalie de aur pentru România.

România a mai obținut două medalii la București

La 50 kg, Ana Maria Pîrvu a reprezentat România. Sportiva s-a clasat pe locul 5 după ce a pierdut bronzul în fața bulgăroaicei Miglena Selișka. La 65 kg, românca Kateryna Zelenykh s-a calificat în finală, acolo unde se va bate pentru aur împotriva Irinei Koliadenko din Ucraina.

Pe lângă prima medalie de aur adusă de Andreea Ana, România a mai obținut două medalii de bronz la București. Denis Florin Mihai la 55 kg și Răzvan Arnăut la 60 kg sunt sportivii care au reușit această performanță la greco-romane. România are 30 de sportivi la Campionatul European de la București, 10 la fiecare stil.

ADVERTISEMENT