Life

Cum a ajuns Andreea Berecleanu să lucreze la prima televiziune privată din România. Este jurnalist de 28 de ani

Andreea Berecleanu este unul dintre cei mai vechi jurnaliști români, dar puțini mai știu cum a pornit pe acest drum. Frumoasa vedetă a povestit cum a ajuns la Soti.
24.03.2022 | 20:28
Cum a ajuns Andreea Berecleanu sa lucreze la prima televiziune privata din Romania Este jurnalist de 28 de ani
Andreea Berecleanu, despre parcursul în carieră. Cum a ajuns la prima televiziune privată. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cunoscuta prezentatoare a vorbit despre momentul în care a ajuns să lucreze la prima televiziune privată din România. Se întâmpla în urmă cu 28 de ani, când a fost invitată de o colegă de facultate să dea un interviu.

Andreea Berecleanu, despre parcursul în carieră. Cum a ajuns la prima televiziune privată

Andreea Berecleanu și-a dorit să urmeze o cu totul altă profesie, dar pașii i-au fost îndreptați spre scris. Așa a ajuns să lucreze pentru România Liberă și Cuvântul, iar apoi vedeta a fost remarcată la prima televiziune independentă de la noi din țară, Soti.

ADVERTISEMENT

Eu mi-am dorit să fiu translator, am ajuns jurnalist. Din întâmplare am făcut o vizită la Soti, prima televiziune independentă privată de după Revoluție. Mă invitase o colegă de facultate care lucra deja acolo.

Iar eu eram curioasă, colaboram deja cu România Liberă și Cuvântul, deci activăm în presă scrisă. Aveam puțin peste 18 ani. Încă de la prima vizită, cineva din conducerea știrilor m-a văzut și mi-a propus să vin să dau o proba.

ADVERTISEMENT

M-au chemat a două zi la 6 dimineață și m-au trimis în direct. Mirela Vescan, primul meu make-up artist, a apucat să-mi dea o pudra și un ruj, atât. Am intrat cu părul prins în coadă de cal și cum venisem îmbrăcată de acasă.

Mi-au dat câteva pagini în mâna, un text pe care l-am citit o singură dată. Cam așa a început totul… și a durat, fără întrerupere din acel moment, 28 de ani”, a declarat vedeta într-un interviu pentru bloguluotrava.ro.

ADVERTISEMENT

Andreea Berecleanu, despre meseria pe care o practică de 28 de ani

Andreea Berecleanu spune că televiziunea este frumoasă, dar recunoaște că este un loc de muncă stresant în anumite momente, însă a învățat în ani de experiență să fie în control cu emisiile sau interviurile live.

Mai mult decât atât, prezentatoarea punctează faptul că au existat clipe în care a trăit din tot sufletul anumite știri, motiv pentru care a lăsat platoul și a mers pe teren pentru a vedea exact despre ce este vorba.

ADVERTISEMENT

„Din acest motiv iubesc această meserie până în pânzele albe și mă bucur că mă pot adapta mereu să o practic. Nu am teamă că o voi pierde prea curând, ci doar atunci când hotărăsc eu”, a mai spus Andreea Berecleanu.

ADVERTISEMENT