Sport

Andrei Burcă cere o schimbare de mentalitate la echipa naţională: “Când dăm de greu sau avem dificultăţi, ne plângem!”

Andrei Burcă vrea ca tinerii de la echipa naţională să aibă o atitudine de învingător pentru că doar aşa vor putea să obţină împreună calificarea la Euro 2024.
15.11.2022 | 16:36
Andrei Burca cere o schimbare de mentalitate la echipa nationala Cand dam de greu sau avem dificultati ne plangem
Andrei Burcă cere o schimbare de mentalitate la echipa naţională: "Când dăm de greu sau avem dificultăţi, ne plângem!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

“Tricolorii” pregătesc ultimele amicale ale anului, cu Slovenia şi Moldova, care se vor disputa pe 17 şi 20 noiembrie. România se pregăteşte de debutul în preliminariile pentru Euro 2024, programat în luna martie.

Andrei Burcă cere o schimbare de mentalitate la echipa naţională: “Aici se face diferenţa în momentul de faţă între noi şi fotbalul de performanţă”

Andrei Burcă este unul dintre cei mai importanţi jucători ai naţionalei României şi a avut un discurs articulat în ceea ce priveşte schimbarea de mentalitate şi forţa grupului, atribute care îi pot ajuta pe “tricolori” să ajungă la Euro:

ADVERTISEMENT

“În primul rând avem nevoie de forţa grupului, asta primează în fotbalul actual. Vedem multe echipe care ştiu să alerge, să stea bine în teren şi ăsta este un atu important, determinarea, agresivitatea. Aşa poţi face meciuri şi să produci calificări.

Cred că este ultimul vis pe care îl mai am de îndeplinit. Îmi doresc foarte mult să ajung la un Campionat European cu echipa naţională. Este cel mai important tricou pe care îl îmbrac mereu, este o onoare pentru mine. Am titluri, cupe, mi-a cântat şi imnul Champions League, dar asta ar fi cea mai mare realizare pentru mine.

ADVERTISEMENT

Tinerii să aibă o mentalitate de învingător, aici se face diferenţa în momentul de faţă între noi şi fotbalul de performanţă. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, gândirea, concepţia asupra jocului. Să nu mai cedăm aşa de uşor. Şi mie mi se pare că atunci când dăm de greu sau avem dificultăţi ne plângem.

Trebuie să ne schimbăm această gândire. Să fim încrezători pe teren, la fiecare partidă să dăm totul şi să ştim că ieşim de pe teren cu capul sus. Sunt convins că fanii sunt lângă tine atunci când văd că îţi dai ultima fărâmă de energie”, a spus Burcă pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

“Regretăm că nu suntem la Mondial. Atât am meritat în acel moment!”

Fundaşul naţionalei României a declarat se va uita la cât mai multe meciuri de la Campionatul Mondial şi a recunoscut că naţionala României nu merita să fie printre echipele calificate la competiţia din Qatar:

“Meciurile din cupele europene sunt la alt nivel. Când ieşi afară, în Europa, sunt alţi adversari. Sunt cele mai bune echipe din celelalte campionate. Ajută foarte mult pentru naţională să simţi că joci afară şi vezi alţi jucători, alte stadioane şi altă mentalitate.

ADVERTISEMENT

Voi fi pe toată durata acestui Mondial cu ochii pe competiţie. Vreau să văd toate meciurile, este cea mai importantă competiţie după Champions League. Acolo sunt cei mai valoroşi jucători, cele mai valoroase echipe.

Păcat că este acum, iarna, nu prea înţeleg de ce. Regretăm că nu suntem acolo, dar nu este timp de regrete. Atâta am meritat la acel moment, trebuie să fim realişti, aia a fost valoarea noastră, nu am putut să ne calificăm. 

Sper să fi corectat anumite probleme pe care le-am avut şi sper ca de la această acţiune, din luna noiembrie, să construim ceva. Am pus o bază în luna septembrie şi de acum să continuăm cu evoluţiile bune pentru luna martie”, a spus Burcă.

“Mi se pare o grupă ok. Toată lumea ştie că Elveţia este cea mai puternică echipă din grupă, este la Mondial. În rest, este o grupă echilibrată. Trebuie să plecăm cu această convingere că trebuie să ne batem la locul 1. Trebuie să intrăm încrezători şi cu Elveţia”, Andrei Burcă, despre grupa din preliminarii pentru Euro

  • 29 de ani are Andrei Burcă
  • 13 selecţii are fundaşul central la echipa naţională

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,39 este cota pentru „2 solist” la meciul România – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: