News

Andrei Caramitru îl compară pe Florin Cîțu cu Ion Rațiu. ”Au venit să slaveze țara și i-ați făcut praf”

Andrei Caramitru deplânge soarta românilor care au făcut studii în străinătate și s-au întors în România pentru a încerca ”să salveze țara”.
07.01.2023 | 10:20
Andrei Caramitru il compara pe Florin Citu cu Ion Ratiu Au venit sa slaveze tara si iati facut praf
Ion Rațiu și Florin Cîțu au locuit în străinătate și au venit în țară să facă politică / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Gazeta de Cluj / Hepta
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru a făcut o listă a românilor care au studii la școli înalte din afara țării și au revenit acasă pentru a intra în politică. Aproape toți au avut parte de reticență din partea românilor, care au preferat să-i înjure decât să încerce să-i asculte.

Andrei Caramitru: ”Cum vine unul, sistemul îl vrea afară, că e corp străin”

Pe lista lui Caramitru se numără: fostul premier Florin Cîțu, Daniel Funeriu, Ioana Petrescu, Sebastian Burduja dar și Ion Rațiu.

ADVERTISEMENT

”Toți vreți ca cei mai deștepți români, ăia cu studii în străinătate pe bune, care au lucrat în corporații, să intre in politica. Să “salveze” țara, prin magie cumva.

Însă cum vine vreunul – e cel mai înjurat chiar de voi. Evident sistemul îl vrea afară ca e “corp străin” , dar NIMENI, inclusiv cei din bula aia hiper-educată domne, nu îi apără, din contra”, a scris Andrei Caramitru pe contul lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ioana Petrescu s-a întors la Harvard după ce ”toată țara a râs de ea”

Fiul actorului Ion Caramitru spune că Ion Rațiu, care a trăit în Marea Britanie și și-a construit acolo afaceri importante, nu a reușit să obțină decât 3% la alegerile prezidențiale, după care s-a trezit cum ”îl fugăreau bucureștenii pe străzi”.

Despre Florin Cîțu, fost angajat în multinaționale importante din lume, fiul lui Caramitru spune că a gestionat bine economia, atunci când era premier, însă ”toată lumea a vrut să piardă, să fie distrus”.

ADVERTISEMENT

Ioana Petrescu, economistă cu studii la Harvard, nu a reușit să se impună în politica românească, după ce a fost adusă să facă parte din guvernul Ponta.

Așa că tânăra s-a întors în SUA, unde lucrează ca cercetător la Harvard. ”Toată țara a făcut-o praf, toată lumea râdea de ea”, a explicat Caramitru.

ADVERTISEMENT

”Deci problema e la voi. Și evident, nimeni nu vrea să se bage dacă oamenii pe care teoretic îi reprezintă sunt primii care să îi înjure și să încerce să-i distrugă”, a concluzionat Andrei Caramitru.

ADVERTISEMENT