Sport

Andrei Chivulete, penalty acordat ușor în Rapid – Chindia 2-0. A eliminat un jucător al oaspeților în prelungirile primei reprize

Andrei Chivulete a fost protagonist în meciul Rapid - Chindia, acordând destul de ușor un penalty pentru giuleșteni la scorul de 0-0.
25.02.2023 | 21:58
Andrei Chivulete penalty acordat usor in Rapid  Chindia 20 A eliminat un jucator al oaspetilor in prelungirile primei reprize
Andrei Chivulete a fost protagonist în meciul Rapid - Chindia, acordând destul de ușor un penalty pentru giuleșteni la scorul de 0-0. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida din Giulești a contat pentru etapa a 27-a din SuperLiga, iar gazdele aveau nevoie de victorie pentru a putea spera în continuare că se vor bate cu șanse reale în lupta pentru titlul de campioană.

Penalty discutabil dat de Andrei Chivulete în Rapid – Chindia

Arbitrul Andrei Chivulete a ieșit din nou față, de această dată la întâlnirea Rapid – Chindia. ”Centralul” a acordat un penalty discutabil pentru echipa lui Adrian Mutu la mijlocul reprizei secunde.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au executat scurt un corner din partea stângă, Valentin Costache a centrat în mijlocul careului, iar Marko Dugandzic a încercat să reia din voleu, de la 11 metri, spre poarta extraordinarului Cătălin Căbuz.

În momentul în care croatul a vrut să lovească balonul s-a ciocnit cu fundașul francez al Chindiei, Jeremy Corinus, care a ieșit să blocheze execuția. Chivulete a interpretat că jucătorul lui Toni Petrea nu a jucat mingea și astfel a dictat penalty.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii dâmbovițeni au protestat vehement, dar ”centralul” a rămas ferm pe poziții. Deși Alexandru Albu a luat mingea pentru a executa, Dugandzic a vrut să bată el. În cele din urmă a executat croatul și l-a învins fără probleme pe Căbuz.

Chivulete l-a eliminat pe Căpușă în prelungirile primei reprize

Arbitrul Andrei Chivulete a mai avut o decizie discutabilă și în minutele de prelungire ale primei reprize. Atunci i-a acordat al doilea cartonaș galben lui Tiberiu Căpușă pentru un fault în tușă asupra lui Junior Morais.

ADVERTISEMENT

Faultul a fost unul clar, cu piciorul ridicat puțin cam sus, dar decizia a părut a fi cam drastică. Intrarea nu a avut intensitate și nici nu a oprit vreun atac periculos al Rapidului, astfel că fundașul Chindiei putea scăpa fără eliminare.

Partida Rapid – Chindia însemnat revenirea pe teren a lui Jayson Papeau după o pauză de 4 luni cauzată de o accidentare. Dorind să aducă forțe proaspete în teren la scorul de 0-0, antrenorul Adrian Mutu l-a aruncat în joc pe francez în minutul 58, în locul lui Alexandru Ioniță.

ADVERTISEMENT

Papeau, în vârstă de 26 de ani, s-a accidentat grav pe 8 octombrie 2022, în meciul pe care Rapid l-a încheiat la egalitate în Giulești, scor 1-1, cu FC Botoșani. FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment că francezul a suferit o fractură de peroneu și o ruptură de ligamente la gleznă și va lipsi cel puțin trei luni.

ADVERTISEMENT