Sport

Rapid – Chindia Târgoviște 2-0, în etapa 27 din SuperLiga. Giuleștenii urcă pe podium cu un penalty și un autogol. Cum arată clasamentul

Rapid a învins Chindia Târgoviște, scor 2-0, în etapa a 27-a din SuperLiga, și trecut peste rivala FCSB în clasament, urcând pe locul 3.
25.02.2023 | 21:44
Rapid  Chindia Targoviste 20 in etapa 27 din SuperLiga Giulestenii urca pe podium cu un penalty si un autogol Cum arata clasamentul
Alexandru Albu controlează mingea în meciul Rapid - Chindia Târgoviște. Sursă foto: Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-02-2023
18:04

Rapid - Chindia 2-0 (Dugandzic 66 pen., Boldor 69 aut.)

Vezi aici cele mai im portante faze

Final de meci – Rapid se impune cu 2-0 în fața Chindiei, într-un meci decis de un penalty discutabil și un autogol.

sli

Min. 83 – Daniel Popa scapă singur cu Horațiu Moldovan, șutează din 6 metri, dar portarul Rapidului are un reflex de zile mari.

Min. 69 – GOOOL Rapid!!! Costache e lansat în partea stângă, acesta centrează în careu și Boldor, în disperare ca balonul să nu ajungă la Dugandzic, îl trimite în proprie poartă.

Min. 66 – GOOOL Rapid!!! Andrei Chivulete acordă destul de ușor penalty la un duel între Corinus și Dugandzic. Atacantul croat transformă fără probleme lovitura de la 11 metri.

Min. 58 – Mutu forțează golul și îi scoate pe Sefer și Ioniță și îi introduce pe Pănoiu și Papeau. Francezul e la primele minute după accidentarea gravă suferită în toamnă.

Min. 56 – Sefer reia cu capul din 6 metri cu pământul, dar Căbuz are o nouă paradă miraculoasă.

Min 54 – Ocazie uriașă pentru Rapid. Șutul lui Costache este deviat de un fundaș advers, mingea ia o traiectorie ciudată și îl depășește pe Căbuz, dar portarul Chindiei se întoarce și cu un ultim efort scoate mingea care se îndrepta spre plasă.

Min. 45+2 – Căpușă face un fault dur în tușă asupra lui Junior Morais, iar Andrei Chivulete îi acordă al doilea cartonaș galben și îl elimină.

Min. 25 – Albu dă pe lângă minge dintr-o poziție ideală în 6 metri, după o centrare foarte bună a lui Ioniță.

Min. 14 – Săpunaru reia cu capul spre poartă, Belu Iordache plonjează să împingă mingea în plasă dar nu ajunge și aceasta trece aproape de bara porții lui Căbuz.

Min. 9 – Ciobanu acuză dureri musculare și nu mai poate continua jocul. În locul său intră Emmers.

Min. 1 – A început meciul.

25-02-2023
16:43

Echipele de start la Rapid - Chindia Târgoviște, ora 20:00

Echipele de start la meciul Rapid – Chindia Târgoviște.

  • Rapid: H. Moldovan – Belu Iordache, Săpunaru, Iacob, Junior Morais – Al. Ioniță, A. Albu, Ciobanu – Sefer, Dugandzic, Costache. Rezerve: Drăghia – Ignat, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Papeau, Bamgboye, Luckassen. Antrenor: Adrian Mutu.
  • Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Corinus, Boldor, Ad. Ioniță – Dulca, Vorobjovas, Akhmatov – Neguț, Cooper, D. Popa. Rezerve: Eșanu – Dinu, Perianu, Buș, Șerban, Atanase, Mihaiu, Orozco Fernandez, Chamed. Antrenor: Anton Petrea.

Meciul Rapid – Chindia Târgoviște are loc sâmbătă, 25 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 27 din SuperLiga. Giuleștenii ocupă locul 4, cu 46 de puncte și sunt matematic calificați în play-off, târgoviștenii sunt pe 10, cu 30 de puncte, neînvinși în acest început de an 2023.

Unde se joacă meciul Rapid – Chindia Târgoviște

Întâlnirea Rapid – Chindia Târgoviște se dispută sâmbătă, 25 februarie, de la ora 20:00, pe noul stadion al Rapidului, Valentin Stănescu, din cartierul Giulești, în etapa 27 din SuperLiga. Rapid vine după două meciuri în care nu a luat decât un punct cu echipe fârâ nume, eșec acasă cu FC U Craiova 1948 și egal la Mioveni, Chindia a egalat în ultimele secunde în partida socotită pe teren propriu, la Ploiești, contra lui U Cluj dar e neînvinsă în 2023.

ADVERTISEMENT

Suporterii Rapidului au fost destul de dezamăgiți după egalul alb de la Mioveni, contra ultimei clasate, dar argeșenii nu mai sunt acea echipă carne de tun pentru toți dar au pomis să rămână alături de echipă, ceea ce înseamnă câ vor umple din nou stadionul și vom mai bifa un meci cu casa închisă.

Cine transmite la TV partida Rapid – Chindia Târgoviște

Partida Rapid – Chindia Târgoviște se joacă sâmbătă, 25 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Valentin Stănescu din cartierul Giulești din București, în etapa 27 din SuperLiga și va televizată pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București sâmbătă, 25 februarie, nu va fi o zi frumoasă, cu cer mai mereu acoperit, dar cu o maximă a zilei destul de ridicată, 13 grade, la ora începutului de partidă fiind prognozate în jur de 7 grade. Deși cerul va fi mai tot timpul acoperit șansele de precipitații sunt destul de mici, undeva în jur de 10 la sută. Va arbitra acest meci Andrei Chivulete din București, o delegare care nu a căzut prea bine dâmbovițenilor în condițiile în care gazda partidei este din Capitală.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – Chindia Târgoviște

Adrian Mutu nu îi are la acest meci pe fundaşii Onea şi Dragoş Grigore, ambii accidetaţi. În locul primului va evolua dublura Bellu-Iordache iar a celui de-al doilea Paul Iacob, care tinde să devină el titularul, pentru că problemele lui Dragoş Grigore par a nu se mai termina. Însă Mutu are parte şi de o veste excelentă, după şase luni francezul Papeau este din nou bun de joc.

ADVERTISEMENT

Pentru Toni Petrea problemele sunt mai mari, deoarece are nu mai puţin de patru jucători accidentaţi. Este vorba de fundaşii Celea, Dumitraşcu, mijlocaşul Grubac şi, cel mai important, play-maker-ul Popadiuc. Însă nu vor lipsi la mijloc Akhmatov iar din atac italianul Cooper, coşmarul oricărei apărări.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Chindia Târgoviște

Rapid este echipa gazdă a unui meci pe care la prima vedere ar trebui să îl domine și să îl câștige, pentru că există o clară diferență de valoare între loturi, chiar dacă la Chindia au apărut câțiva jucători de-a dreptul interesanți, în special vârful italian Cooper. Rapid are cotă 1,80 pentru cele trei puncte, oaspeții primind un foarte tentant 5.00. Șansă dublă X2 are de asemeni cotă foarte bună, 2,40 iar un gol marcat de formația dâmbovițeană, care nu e imposibil, ajunge la cota de 1,85.

ADVERTISEMENT

Un singur meci avem disputat între cele două formații la București, în 18 iulie 2021, când Adrian Bălan a înscris unicul gol al victoriei rapidiste, unul foarte norocos. Chindia a învins și ea la Ploiești, adică acasă în lipsa stadionului propriu, în octombrie anul trecut, cu 2-1, goluri Popa și Neguț respectiv Sefer. Și mai avem trei remize toate cu Chindia gazdă.

ADVERTISEMENT