Sport

Jayson Papeau, refăcut complet după accidentarea din toamnă. Francezul, primele minute pentru Rapid în 2023. Update

Rapid va întâlni Chindia Târgoviște în etapa a 27-a din SuperLiga, iar Jayson Papeau s-a refăcut după accidentare și ar putea prinde câteva minute.
25.02.2023 | 21:21
Jayson Papeau refacut complet dupa accidentarea din toamna Francezul primele minute pentru Rapid in 2023 Update
Rapid va întâlni Chindia Târgoviște în etapa a 27-a din SuperLiga, iar Jayson Papeau s-a refăcut după accidentare și ar putea prinde câteva minute. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-02-2023
19:25

Papeau a revenit după accidentare

Mijlocașul rapidist Jayson Papeau a revenit după accidentarea din toamnă și a jucat primele minute din 2023 în partida împotriva Chindiei Târgoviște.

Dorind să aducă forțe proaspete în teren la scorul de 0-0, antrenorul Adrian Mutu l-a aruncat în joc pe francez în minutul 58, în locul lui Alexandru Ioniță.

Jayson Papeau, în vârstă de 26 de ani, s-a accidentat grav pe 8 octombrie 2022, în meciul pe care Rapid l-a încheiat la egalitate în Giulești, scor 1-1, cu FC Botoșani. FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment că francezul a suferit o fractură de peroneu și o ruptură de ligamente la gleznă și va lipsi cel puțin trei luni.

Președintele Daniel Niculae a dezvăluit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că francezul s-a antrenat normal în ultima săptămână și va prinde lotul pentru întâlnirea programată sâmbătă, 25 februarie, de la ora 20:00.

Jayson Papeau pregătit să revină la partida împotriva Chindiei după accidentare

Informația a fost confirmată chiar de Jayson Papeau, care a declarat că este pregătit să joace în meciul împotriva Chindiei. Francezul a mărturisit că i-a fost greu să stea în afara terenului din cauza acestei accidentări.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericit să fiu alături de echipă după mult timp. Sunt fericit că am revenit, așteptam asta de foarte mult timp. A fost greu să stau departe de gazon, fotbalul este pasiunea mea și dacă nu joc sunt trist. M-am întors și voi da totul pentru echipă.

Trebuie să joc ca să-mi recapăt încrederea, am nevoie de minute ca să îmi revin. Mă simt bine în acest moment, dar am nevoie de timp pentru a reveni la cea mai bună formă. Vreau doar să joc, nu mi-e frică de accidentări”, a spus Papeau, la conferința de presă premergătoare partidei împotriva Chindiei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, își dorește ca evoluția scorului din întâlnirea de sâmbătă seară să-i ofere posibilitatea de a-i da lui Jayson Papeau câteva minute, deoarece acesta are nevoie să joace pentru a intra în formă.

”Papeau e un jucător a cărui absență s-a resimțit atunci în perioada imediat următoare accidentării. A fost un moment greu atunci. E un jucător spectaculos la care țin fanii, sper să am posibilitatea să-i ofer minute pentru a intra în formă”, a afirmat Mutu.

ADVERTISEMENT

Papeau, rupt de o intrare dură a lui Ivanov

Jayson Papeau s-a accidentat grav pe 8 octombrie 2022, în meciul pe care Rapid l-a încheiat la egalitate în Giulești, scor 1-1, cu FC Botoșani. FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment că francezul a suferit o fractură de peroneu și o ruptură de ligamente la gleznă și va lipsi cel puțin trei luni.

Mijlocașul de 26 de ani a fost faultat dur din spate de Antoni Ivanov. Arbitrul Adrian Cojocaru nu a dat nici măcar cartonaș galben în primă fază, ci abia după ce a văzut gravitatea accidentării jucătorului rapidist.

ADVERTISEMENT

Papeau a fost ales de fanii Rapidului cel mai bun jucător al lunii septembrie, iar accidentarea a venit într-un moment cum nu se poate mai prost, când el îşi cimentase locul de titular în echipa lui Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT
Tags: