Sport

Andrei Ivan, mesaj războinic înainte de derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj: „Cred că ne‑au luat toţi frica”. De ce a renunțat la tumbe

Andrei Ivan a declarat că CFR Cluj are motive de îngrijorare înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova. Acesta a mărturisit ce l-a făcut să renunțe la tumbe după goluri.
02.04.2023 | 15:45
Andrei Ivan mesaj razboinic inainte de derbyul Universitatea Craiova  CFR Cluj Cred ca neau luat toti frica De ce a renuntat la tumbe
Andrei Ivan, categoric înainte de derby-ul Universitatea Craiova - CFR Cluj: „Cred că ne‑au luat frica cu toţii”. De ce a renunțat la tumbe. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Andrei Ivan a fost „eroul” Universității Craiova din ultimul derby cu CFR Cluj de pe stadionul „Ion Oblemenco”, scor 2-0, fiind autorul unei „duble” împotriva ardelenilor. Confruntarea dintre cele două formații este programată duminică, de la ora 21:00, iar oltenii sunt motivați să câștige cele trei puncte.

Andrei Ivan, anunț categoric înainte de derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj: „Suntem încrezători. Cred că ne-au luat frica toții”

Universitatea Craiova s-a dovedit a fi o formație greu de învins pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar Andrei Ivan este optimist înaintea derby-ului cu CFR Cluj. Internaționalul român este convins că Dan Petrescu nu va risca, iar elevii săi vor fi atenți în defensivă.

ADVERTISEMENT

„Suntem o echipă bună în primul rând, cred că ne‑am maturizat mult în ultima vreme ca grup şi asta se vede mai ales pe stadionul propriu, unde abordăm cu mai multă încredere şi mai multă răbdare meciurile. Ştim ce avem de făcut şi, evident, e mereu un mare plus că suporterii ne împing de obicei de la spate.

Toate meciurile din playoff sunt grele, dar cu atât mai mult cele cu CFR. E o echipă care se închide foarte bine şi, deşi în ultima vreme şi‑au mai schimbat şi ei stilul în unul mai ofensiv, cred că la Craiova tot atenţi pe apărare vor fi”, a declarat Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Ultima confruntare cu CFR Cluj le dă încredere oltenilor, iar Andrei Ivan este de părere că ardelenii au motive de îngrijorare pentru derby-ul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Acesta a declarat că adversarii sunt temători pentru confruntările din arena Băniei, deoarece „leii” sunt împinși de la spate de public.

„Avem şi acest avantaj al ultimului meci care e încă proaspăt în amintire şi pe care l‑am câştigat destul de clar, şi atunci am ştiut ce avem de făcut şi ştim şi acum, suntem foarte încrezători. Nu doar Dan Petrescu, cred că ne‑au luat frica cu toţii (râde).

ADVERTISEMENT

Acum serios vorbind, cred că orice echipă care vine pe Oblemenco se teme şi e normal să fie aşa. Suntem o echipă foarte bună, mai ales acasă, iar stadionul nostru este unul care cred că îi intimidează pe adversari, mai ales când e multă lume pe el”, a spus atacantul „alb-albaștrilor” într-un interviu din programul de meci.

Andrei Ivan, despre secretul din spatele revenirii de formă: „M-a făcut să mă simt mai încrezător și determinat”

Eugen Neagoe l-a revitalizat pe Andrei Ivan la Universitatea Craiova, iar atacantul „alb-albaștrilor” a revenit la forma din sezoanele trecute după o perioadă fără reușite în tricoul oltenilor. Acesta a declarat că atât „Geană”, cât și reușitele din plan personal au contribuit la maturizarea lui.

ADVERTISEMENT

„Mă simt foarte bine de la venirea lui Mister. Mi‑a dat multă încredere în mine şi m‑a făcut să mă simt mai încrezător şi mai determinat pe teren. Familia mea mă ajută şi ea mult. Viaţa mi s‑a schimbat în bine în general de când m‑am căsătorit şi mai ales de când a venit pe lume fetiţa noastră, de care sunt foarte mândru”, a spus internaționalul român.

De-a lungul timpului, Andrei Ivan i-a obișnuit pe suporterii Universității Craioava cu celebrele tumbe după golurile în tricoul „alb-albastru”. Acesta a declarat că a renunțat la modul de celebrare al reușitelor, deoarece era predispus accidentărilor.

„Mă hotărâsem de mult să nu mai fac tumba aceea, pentru că, deşi spectaculoasă, pericolul de accidentări era mare. Mi s‑a părut mai important să evit asta, ca să mă asigur că voi marca astfel cât mai mult pe parcursul unui sezon.

Puteţi zice că şi această decizie a fost parte din maturizarea mea. Noul mod de a sărbători golurile nu are o semnificaţie anume, pur şi simplu asta mi‑a venit să fac atunci când am marcat prima oară şi aşa a rămas”, a mărturisit Andrei Ivan.

Eugen Neagoe i-a încredințat banderola de căpitan lui Andrei Ivan în lipsa lui Nicușor Bancu, iar atacantul „alb-albaștrilor” mărturisește că resimte o responsabilitate mai mare. Acesta a declarat că „Geană” și Laurențiu Reghecampf sunt doi dintre tehnicienii lui preferați.

„Simt o presiune mai mare dar şi o responsabilitate mai mare când port banderola echipei pe care o iubesc de mic copil şi la care am crescut. Mă bucur că nu o port degeaba, ca să zic aşa, pentru că cred că de când am preluat‑o mă descurc foarte bine.

Am lucrat cu mulţi antrenori şi aş zice că m‑am înţeles foarte bine cu toţi. Mi‑e greu să aleg preferaţii mei, dar aş zice că Laurenţiu Reghecampf şi Eugen Neagoe. Pe amândoi i‑am sim‑ ţit foarte apropiaţi şi e o plăcere să lucrezi cu ei ca jucător. Des‑ pre relaţia cu Mister v‑am zis deja că e una foarte bună şi că mare parte din jocul meu bun din această perioadă i se datorează”, a spus internaționalul român.

Andrei Ivan așteaptă convocarea la echipa națională: „Am încredere”

Andrei Ivan nu a primit convocarea la naționala României pentru debutul în preliminariile Euro 2024. Acesta a declarat că nu se așteaptă ca selecționerul Edi Iordănescu să îl ignore în viitor, dacă va continua evoluțiile bune pentru Universitatea Craiova.

„Vă daţi seama că prea bine nu pot să mă simt, dar nici nu aş vrea să comentez decizia selecţionerului. Pot doar să respect hotărârile sale şi să‑mi aştept rândul. Am încredere că atâta vreme cât eu voi arăta în continuare bine, şi dumnealui va aprecia asta şi mă va convoca”, a spus Ivan.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,77 este cota pentru ”1 solist” la Universitatea Craiova – CFR Cluj

ADVERTISEMENT