Fotbal intern

Andrei Miron surprinde înainte de Chindia Târgoviște – FCSB: „Obiectivul meu e să nu primim gol”

01.11.2020 | 17:37
Andrei Miron surprinde inainte de Chindia Targoviste  FCSB Obiectivul meu e sa nu primim gol
ADVERTISEMENT

FCSB va juca în deplasare contra echipei Chindia Târgoviște, în etapa a noua a Ligii 1. Fotbaliștii lui Toni Petrea vor să ajungă la patru victorii consecutive, însă grijile lui Andrei Miron sunt legate de apărare. 

Fundașul central al roș-albaștrilor traversează o perioadă foarte bună, iar evoluțiile sale i-au permis echipei să se poziționeze în clasament pe locul doi, la șase puncte în spatele liderului Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Doar că, dacă FCSB reușește să o învingă pe Chindia Târgoviște, clubul lui Gigi Becali ar putea să se apropie la doar trei puncte de prima poziție din ierarhia Ligii 1.

Andrei Miron nu vrea să fie ca Iulian Cristea: „Obiectivul meu e să nu primim gol”

Celălalt fundaș central al FCSB-ului, Iulian Cristea, a înscris goluri importante în acest sezon. El a marcat atât în derby-ul cu Dinamo, câștigat de roș-albaștri cu 3-2, cât și în victoria zdrobitoare cu Hermannstadt scor 5-0.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron nu are, însă, obiectivul de a-i călca pe urme colegului său din defensiva FCSB-ului și vrea doar să își ajute echipa să scape fără să primească goluri.

„Păcat că debutul meu contra Chindiei nu s-a terminat atât de bine (n.r. Andrei Miron a înscris pentru FCSB la debut, chiar contra târgoviștenilor, dar meciul s-a încheiat 1-1), ne-au egalat în ultimul minut. Ne așteaptă un meci dificil, cred eu. Jucăm cu o echipă care se apără foarte bine. Au un antrenor foarte bun.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță cu noi vor sta foarte defensiv, dar suntem o echipă aflată într-o formă foarte bună și sper să câștigăm. Mă gândesc ca echipa să nu primească gol, ăsta e principalul meu obiectiv. Dacă aș reuși să marchez, ar fi bine-venit. Dar mă gândesc doar să nu primim gol”, a spus Miron înaintea meciului de la Giurgiu pentru pagina de Facebook a FCSB.

Fundașul a vorbit și despre debutul mai greu în tricoul roș-albastru

Deși acum este printre cei mai buni fundași din Liga 1, lucrurile nu au arătat mereu la fel de bine pentru Miron la FCSB. Adus de la Botoșani pentru un plus de forță în apărare, fundașul a avut evoluții oscilante la început, însă pe parcurs a crescut mult în evoluții.

ADVERTISEMENT

El a vorbit desre motivele pentru care calitatea jocului său a crescut și susține că evoluțiile sale au crescut în calitate odată cu succesul colectivului din care face parte.

„A durat puțin perioada de acomodare la FCSB, nici echipa nu mergea așa bine. Dar acum s-au reglat lucrurile, echipa merge bine, jucătorii sunt în formă și sper să continuăm să avem evoluții bune și să terminăm anul acesta acolo sus. Avem un grup foarte bun, antrenorii și-au pus amprenta. Avem o pregătire bună, ne pregătim bine în pauzele competiționale și se vede lucrul acesta.

Eu mă simt foarte bine din punct de vedere fizic. Suntem un grup unit, suntem omogeni și încep să apară rezultatele. O să ne luptăm pentru locul 1 cu CFR Cluj și Universitatea Craiova. CFR e o echipă puternică, au un lot numeros. Am văzut că au început să apară accidentările, dar și anul trecut s-au descurcat deși au fost în Europa. Sper să reușim noi să obținem primul loc anul acesta”, a mai spus Miron.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,68 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT