Sport

Andrei Nicolescu, obiectiv ambiţios la Dinamo în 2024: “Vrem 13 meciuri consecutive fără înfrângere!”

Dinamo nu a realizat momentan niciun transfer notabil, însă administratorul special Andrei Nicolescu e sigur de salvarea de la retrogradare.
02.01.2024 | 08:00
Andrei Nicolescu obiectiv ambitios la Dinamo in 2024 Vrem 13 meciuri consecutive fara infrangere
Andrei Nicolescu, obiectiv ambiţios la Dinamo în 2024: "Vrem 13 meciuri consecutive fără înfrângere!"
ADVERTISEMENT

Așadar, oficialul ”câinilor” i-a asigurat pe fani că echipa va obține în următoarele 13 partide ”doar victorii sau egaluri”, astfel că se va salva ”100% de la retrogradare”. Așadar, fanii dinamoviști nu ar trebui să aibă niciun motiv de îngrijorare, pentru că echipa lor se va salva cu siguranță de la retrogradare, potrivit lui Nicolescu.

Andrei Nicolescu, promisiune pentru fani în noul an

În 21 de etape, Dinamo e pe penultimul loc cu 16 puncte, având bifate 4 victorii, 4 egaluri și 13 înfrângeri. Rămâne de văzut cum va arăta în cele din urmă campania de transferuri, atât pentru Dinamo cât și pentru restul echipelor din zona fierbinte a clasamentului. ”Eu sunt 100% convins că alături de Kopic vom salva echipa de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Mi-aș dori să avem o serie de 13 meciuri cu victorie sau cu egal, asta e apropo la ce visam noi”, a declarat oficialul dinamovist pentru Sport.ro. Momentan, Dinamo este la 7 puncte de barajul pentru salvarea de la retrogradare și la 8 puncte de salvarea directă, care s-ar traduce, după înjumătățirea punctelor, în 3-4 puncte.

Dacă e să respecte programul impus de Andrei Nicolescu, dinamoviștii ar trebui să înceapă cu dreptul anul 2024 în deplasarea de la Petrolul Ploiești, după care ar urma partida cu Rapid București de ”acasă”. Pentru Dinamo vor urma, mai apoi, două deplasări grele, la FCU Craiova 1948 și Farul Constanța, două echipe care se luptă pentru play-off.

ADVERTISEMENT

Nici următorul meci, cu Oțelul Galați, echipă neînvinsă în deplasare, nu pare la îndemâna ”câinilor”, după care vor urma două partide cel puțin complicate: deplasare la CFR Cluj și partidă pe teren propriu cu FC Hermannstadt. Ultimele două etape vor fi confruntări cu contracandidate directe la retrogradare, cel puțin la cum arată acum clasamentul: deplasare la Poli Iași și meci acasă cu UTA Arad, echipă care la nivel declarativ țintește play-offul.

Antrenorul Kopic nu crede în miracole în fotbal

Departe de discursul optimist al lui Nicolescu, antrenorul Zeljko Kopic anunță că nu crede în miracole, dar va încerca să salveze de la retrogradare pe Dinamo prin multă muncă. “Situația este în mâinile noastre și mai sunt destul meciuri până la finele sezonului. Dacă muncești din greu ca să obții acel ceva în care crezi, vei obține, cu o echipă unită.

ADVERTISEMENT

Și vom rămâne în prima ligă. Văd la Dinamo că absolut toată lumea vrea să evolueze, să fie mai bună, zilnic, avem discuții, sunt sigur că vom găsi soluțiile potrivite. Trebuie să lucrezi în diverse situații, fie că te lupți pentru locul unu, fie că te lupți să te salvezi de la retrogradare. Eu cred în mine! Cred că pot face față în ambele situații. Dacă stai și visezi, nu este prea inteligent! Muncă!

Este singura cale de a reuși. Nu am gânduri negative, ci doar cum să fac totul mai bine ca să reușim îndeplinirea obiectivului”, a declarat antrenorul conform GSP.ro. Fără niciun transfer notabil la orizont, ”câinii” au momentan cel mai slab lot din SuperLigă, conform datelor prezentate de transfermarkt.de.

ADVERTISEMENT

Așadar, Dinamo are un lot cotat la 6.45 milioane euro, fiind devansată de Poli Iași (valoare lot 6.7 milioane) și UTA Arad (699 milioane). Comparativ, FCSB are un lot estimat la 33.8 milioane de euro, Rapid 21,9 milioane, iar Universitatea Craiova 21.10 milioane.

ADVERTISEMENT
Tags: