Life

Cele mai frumoase amintiri pe care le are Andrei Păunescu cu Victor Socaciu: „E greu să vorbesc la trecut. A trăit lângă tatăl meu”

Andrei Păunescu și-a amintit cele mai frumoase clipe pe care le-a trăit alături de Victor Socaciu, pe care îl știe de foarte mulți ani datorită prieteniei pe care artistul o avea cu tatăl său, poetul Adrian Păunescu.
27.12.2021 | 16:48
Cele mai frumoase amintiri pe care le are Andrei Paunescu cu Victor Socaciu E greu sa vorbesc la trecut A trait langa tatal meu
Andrei Păunescu, amintiri cu Victor Socaciu
ADVERTISEMENT

Andrei Păunescu a fost unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Victor Socaciu. Fiul regretatului poet Adrian Păunescu, omul care a făcut din Cenaclul Flacăra un fenomen național, îl va ține minte pe toată viața pe cântărețul de muzică folk pentru lucrurile pe care le-a realizat împreună cu tatăl său, dar și pentru ce a reprezentat omul Victor Socaciu.

Moartea folk-istului a lovit ca un fulger lumea artistică de la noi. Cei care au împărțit scena cu Victor Socaciu și l-au cunoscut îndeaproape încă au impresia că nu este adevărat că acesta s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Printre oamenii care au creat o legătură cu totul specială cu interpretul de muzică folk se numără și Andrei Păunescu.

Andrei Păunescu, amintiri cu Victor Socaciu: „Juca foarte bine șah”

„Ar trebui să ni-l amintim prin lucrurile durabile pe care le-a făcut. A fost un creator de evenimente, nu doar un artist individual”, a declarat Andrei Păunescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dincolo de lucrurile pe care le știu toți cei care l-au admirat pe Victor Socaciu, există lucruri mai puțin știute despre muzician, aspecte ale vieții sale pe care au avut ocazia să le cunoască doar oamenii apropiați.

Andrei spune că nu va uita niciodată momentele pe care le petrecea în compania tatălui său, Adrian Păunescu, care l-a luat sub aripa sa ocrotitoare pe Victor Socaciu. Împreună au umplut stadioane și săli de spectacole, iar relația bună dintre cele două nume ale culturii românești a fost una foarte bună și dincolo de scenă.

ADVERTISEMENT

„Eram obișnuiți să vorbim des la telefon”

„Eu mi-l amintesc și în calitate de copil, care a trăit lângă tatăl meu. L-a sprijinit foarte mult în tinerețea lui, pentru că avea un talent remarcabil. 

Am asistat la nenumărate momente în care au compus muzică. Am avut multe de învățat de la amândoi. Era un om foarte complex. Mi-e greu să vorbesc despre el la trecut.

ADVERTISEMENT

Eram obișnuiți să vorbim des la telefon, să planificăm următoarele evenimente. În ultima vreme lucrurile nu au mai fost posibile ca înainte, din păcate”, a mai spus Andrei Păunescu.

Acesta a ținut să precizeze și ce fel de activități aveau Adrian Păunescu și Victor Socaciu, atunci când petreceau ca prietenii.

„Erau multe întâlniri de șah. Victor Socaciu juca foarte bine șah, era pasionat și de fotbal. Să nu uităm că a făcut și diplomație”, a completat Păunescu Junior, despre marele artist.

 

ADVERTISEMENT