Life

Puya, melodie inspirată după o poezie de Adrian Păunescu. Cu cine a colaborat artistul

Puya, pe numele său real Dragoș Gărdescu, a lansat o nouă piesă, de această dată cu iz popular. Melodia este inspirată de o poezie scrisă de regretatul Adrian Păunescu.
09.12.2021 | 15:32
Puya melodie inspirata dupa o poezie de Adrian Paunescu Cu cine a colaborat artistul
Puya, piesă după o poezie de-a lui Adrian Păunescu. Cum i-a venit ideea artistului. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

„Lie” este titul piesei muzicale scoasă pe piață de artistul de trupa La Familia. Vedeta crede că muzica populară și hip-hop-ul se potrivesc de minune, lucru transpus în noua sa melodie.

Noul produs al cântărețului este unul pe placul său și care a ajuns la inimile fanilor. Nota de culoare este dată de o voce feminină, în persoana Eugeniei Nicolae.

ADVERTISEMENT

Puya și fosta concurentă de la „Vocea României” formează o echipă foarte bună, artista fiind extrem de încântată de această colaborare.

Puya, piesă după o poezie de-a lui Adrian Păunescu. Cum i-a venit ideea artistului

„Textul piesei este inspirat din poezia regretatului nostru poet  Adrian Păunescu, «Parastas». Cu toate că a fost scrisă în tumultoșii ani ‘90 ai tranziției, m-a frapat cât de mult se potrivesc versurile cu realitatea anilor 2021.

ADVERTISEMENT

Cred în continuare că folclorul și sunetele balcanice aduc ceva nou în hiphop-ul de pretutindeni, mai ales  acum când piesa ta poate fi ascultată simultan și în Vietnam și în Vișeul de Sus.

Eugenia Nicolae s-a potrivit ca o mănușă pe textul ăsta. Ca idee, ea a venit cu refrenul fără să aibă habar de textul meu! Mi-a spus «Uite, am refrenul ăsta, crezi că putem face ceva începând de aici?».

ADVERTISEMENT

De aia, de-a lungul timpului nu am alergat neapărat să fac hit-uri. Inspirația e un lucru divin care când e să vină vine, când nu, nu…”, a mărturisit Puya pentru ciao.ro.

Puya pregătește piese noi. Ce spune cântărețul despre planurile sale

Rapper-ul susține că nu se oprește aici cu melodiile de acest gen pentru că are pregătite mai multe piese. Dorul românilor plecați din țară, de muzică și de folclorul autentic și tradițiile noastre sunt printre ideile căutate de vedetă.

ADVERTISEMENT

„Bineînțeles, inspirația trebuie să te prindă muncind, așa că piesa e doar începutul. Mai am încă 40 de track-uri lucrate din care voi alege câteva piese pe care urmează să le lansez în perioada următoare”, a mai spus Puya.

Refrenul cântecului este inspirat din piesa „Lie Ciocârlie”, care ascunde versurile interpretate de celebra cântăreață de muzică populară Maria Lătărețu.

În felul acesta cei doi artiști i-au adus interpretei și un omagiu, multe dintre melodiile sale fiind readuse la viață și de alți cântăreți români.

ADVERTISEMENT
Tags: