Fotbal intern

Andrei Vlad „îngroapă” FCSB. Alex Cicâldău, eroul oltenilor! Notele FANATIK după Universitatea Craiova – FCSB 2-0

29.04.2021 | 21:53
Andrei Vlad ingroapa FCSB Alex Cicaldau eroul oltenilor Notele FANATIK dupa Universitatea Craiova  FCSB 20
ADVERTISEMENT

Andrei Vlad a comis o gafă uriașă la golul doi al oltenilor, în timp ce Alex Cicâldău a făcut cel mai bun meci din ultimele etape și a marcat cu o execuție superbă, care a aprins din nou speranțele oltenilor la titlu.

FCSB a dominat partida, însă „leii” au profitat de slăbiciunile din defensiva lui Toni Petrea și au deschis scorul în Bănie, după un gol superb al golgheterului Alexandru Cicâldău. „Leii” au reușit să marcheze surprinzător și în inferioritate numerică, după o gafă colosală a lui Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FCSB a fost și un derby al celei mai bune defensive (Craiova) și cel mai bun atac (FCSB), Mirko Pigliacelli fiind cel care și-a salvat echipa într-o fază iminentă de gol, care poate schimba la 180 de grade soarta partidei, spre deosebire de Andrei Vlad. Iată notele FANATIK după partida de pe „Ion Oblemenco”, care îi apropie pe olteni de titlul mult visat.

Mirko Pigliacelli, o intervenție în fața lui Niță cât golul lui Cicâldău. FCSB, din probleme la ultima pasă

Mirko Pigliacelli – 7 – Excelent la faza în care l-a blocat pe Adrian Niță. Și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vătăjelu6 – A avut câteva urcări frumoase pe faza de atac. A luat galben foarte repede, la un fault inutil la marginea terenului. Centrare excelentă la golul lui Cicâldău. Din păcate pentru el, Vătăjelu a luat al doilea galben și și-a lăsat echipa în zece oameni încă din minutul 54.

Stephane Acka – 6A avut o șansă bună în minutul 25, dar șutul său a fost blocat. A greșit o preluare la o fază în care Tănase putea scăpa singur spre poartă. Nu riscă absolut nimic.

ADVERTISEMENT

Marius Constantin – 6Meciul cu numărul 399 în Liga 1. A blocat excelent un șut al lui Octavian Popescu în finalul primei reprize. Îl ajută foarte mult experiența în joc.

Nicușor Bancu – 6 –  A fost la un pas să comită un penalty. L-a faultat pe Niță în careu, însă arbitrul nu a fluierat nimic. Aceleași probleme pe faza defensivă, dar își ajută foarte mult echipa pe plan ofensiv. A avut viață grea cu tânărul jucător Niță, în startul partidei, dar a intervenit bine în câteva rânduri.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu – 6A avut momente bune și nu a avut probleme pe faza defensivă. Un joc în nota obișnuită.

Dan Nistor – 6A pasat mult și a încercat să își pună în valoare colegii de echipă. A avut meritul că a căutat poarta la golul doi, unde Andrei Vlad a greșit flagrant.

Ionuț Mitran – A jucat prea puțin. A fost schimbat încă din minutul trei al meciului.

Alexandru Cicâldău –  7 –  Nu prea s-a văzut în joc la început în joc. A trecut printr-o perioadă mai slabă, dar a deviat excelent cu atingere fină, cu latul la colțul lung. Nu e degeaba golgheterul „leilor”. A fost aproape de 2-0.

George Cîmpanu – 6A avut mult entuziasm și a trimis primul șut pe poartă al oltenilor (min. 12). Foarte prezent în joc.

Andrei Ivan – 7 – Datorită insistenței lui, a venit golul al doilea. A pasat excelent la prima ocazie a meciului pentru Cicâldău și e în creștere de formă față de evoluția din etapa precedentă.

Au mai jucat:

Alexandru Tudorie5 – A intrat pe teren încă din minutul trei al partidei, înlocuindu-ul pe Ionuț Mitran. A fost schimbat din considerent tactice în minutul 57 după eliminarea lui Vătăjelu,  cu Căpățână.

Mihai Căpățână5 – A avut mult entuziasm, a intrat pe teren în locul lui Tudorie, deoarece Ștefan Vlădoiu nu a fost în lot. Nu a făcut un meci rău.

Ovidiu Bic – a intrat în minutul 83 în locul lui Cicâldău. A jucat prea puțin.

Vladimir Screciu – a intrat în minutul 86 în locul lui Cîmpanu. Nu a avut timp să se remarce.

Ivan Mamut – a intrat tot în minutul 87, în locul lui Ivan. Prea puțin pentru a se arăta în joc.

Andrei Vlad revine la gafele de odinioară și își îngroapă echipa aflată în superioritate numerică. Florin Tănase nu s-a văzut în joc

Andrei Vlad – 4Nu i se poate reproșa nimic la primul gol, însă a greșit grav la golul lui Dan Nistor.

Andrei Miron – 5Nu a comis erori grave, dar a făcut un meci în nota echipei.

Iulian Cristea – 5A făcut câteva greșeli în startul partidei. Pare afectat de faptul că a fost schimbat în meciurile precedente la pauză.

Denis Haruț – 5 – A jucat fundaș dreapta. Nu i se pot reproșa foarte multe, nefiind postul său de bază. A întors foarte bine în minutul 67 o pasă în careul oltenilor pentru Octavian Opescu

Risto Radunovic – 6 – L-a blocat pe Cicâldău la o fază periculoasă din startul partidei. A avut o intervenție foarte bună în minutul 36, care a adus la o ocazie mare pentru Octavian Popescu. A avut câteva acțiuni excelente în ofensivă.

Adrian Șut – 5L-a pierdut din marcaj pe Cicâldău la faza golului. Nu a contribuit prea mult pe plan ofensiv. A văzut un cartonaș galben după un fault dur la decarul oltenilor.

Ovidiu Popescu – 5Activ, a dat o pasă bună pentru Tănase care se putea transforma într-o ocazie mare în minutul 10, dar a și pierdut câteva minge pe atacuri promițătoare ale echipei. Capăt de linie la atacurile rapide ale FCSB. A fost schimbat în minutul 72 cu Ovidiu Perianu.

Octavian Popescu – 6Pericol pentru defensiva lui Ouzounidis. S-a descurcat în fața a patru adversari în minutul 15. A irosit câteva șanse bune și a încercat să pătrundă printre fundași în faze în care avea șanse minime.

Olimpiu Moruțan – 6Foarte implicat în meci, a fost cel mai bun jucător al lui Toni Petrea, chiar dacă este într-un regres. Pasă magistrală pentru Niță, pe care scria gol dacă nu nu s-ar fi opus italianul din poarta oltenilor. Demonstrează încă o dată de ce e cel mai bun pasator din Liga 1.

Adrian Niță – 5A ratat o ocazie uriașă în minutul 6, singur cu Pigliacelli, care a blocat cu noroc. A fost schimbat în minutul 41, dar a avut un meci foarte slab.

Florin Tănase – 5 – Nu a avut prea multe realizări. Nervos, a luat un cartonaș galben pentru proteste.

Au mai jucat: 

Răzvan Oaidă – 5 – A intrat în minutul 41 în locul lui Adrian Niță. Nu a adus niciun plus și a greșit câteva pase. A trimis un șut spre poartă în minutul 60.

Ovidiu Perianu5– A intrat în combinații, însă nu a avut la dispoziție decât ultimul sfert de oră.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,67 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT