Fotbal intern

Universitatea Craiova – FCSB 2-0. Oltenii schimbă liderul în Liga 1 și reintră puternic în lupta la titlu

29.04.2021 | 21:59
Universitatea Craiova  FCSB 20 Oltenii schimba liderul in Liga 1 si reintra puternic in lupta la titlu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este noul lider din Casa Pariurilor Liga 1 după ce Universitatea Craiova a învins FCSB cu 2-0 în derby-ul etapei a 4-a din play-off. Oltenii au recuperat puternic în ultimele două runde distanța față de primul loc și au reintrat cu șanse reale în lupta la titlu.

Universitatea Craiova – FCSB 2-0 (Cicâldău 37, Nistor 63) – VEZI VIDEO

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, ACka, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Cîmpanu (87 Screciu), Cicâldău (87 Bic), Mitran (1 Tudorie; 57 Căpățînă) – Ivan (87 Mamut). Rezerve: L. Popescu, N. Constantin, Căpățînă, Bic, Fedele, Screciu, Camara, Mamut, Tudorie. Antrenor: Marinos Ouzounidis
  • FCSB: Vlad – Haruț, Cristea, Miron, Radunovic – Moruțan, Șut, Ov. Popescu (73 Perianu) – Niță (41 Oaidă), Fl. Tănase, Oct. Popescu. Rezerve: Straton, Simion, Filip, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Istrate, Timiș. Antrenor: Toni Petrea
ADVERTISEMENT

Min. 4: Cicâldău reia din 10 metri peste poarta lui Vlad.

Min. 5: Adrian Niță scapă singur cu Pigliacelli, dar nu reușește să-l învingă pe portarul oltean.

Min. 11: Șutul lui Cîmpanu este reținut de Vlad.

Min. 36: Octavian Popescu scapă singur pe partea stângă, încearcă un lob peste Pigliacelli, dar balonul nu prinde spațiul porții.

ADVERTISEMENT

Min. 37: GOOOL U CRAIOVA! Vătăjelu centrează perfect în mijlocul careului, de unde Cicâldău deviază superb balonul, la colțul lung. U Craiova – FCSB 1-0.

Min 46: O nouă execuție superbă a lui Cicâldău din marginea careului mare, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 54: Vătăjelu îl faultează dur pe Ovidiu Popescu, vede al doilea galben și este eliminat.

Min. 63: GOOOL U CRAIOVA! Nistor șutează plasat din afara careului și Vlad respinge balonul în propria poartă. U Craiova – FCSB 2-0.

Min. 80: Tensiunea atinge cote maxime cu 10 minute înainte de final. Sorin Cârțu și Silvian Cristescu, oficiali ai Universitășii, au coborât de la loje până aproape de marginea terenului și le oferă indicații jucătorilor antrenați de Marinos Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Universitatea  Craiova – FCSB Live stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida Universitatea Craiova – FCSB se joacă joi, 29 aprilie, de la ora 19:45, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie pe o vreme excelentă ca temperatură, aproape 20 de grade. Un alt arbitru de talie europeană, Istvan Kovacs, a fost desemnat să conducă jocul.

Întâlnirea Universitatea Craiova – FCSB se dispută joi, 29 aprilie, de la ora 19:45, în cadrul etapei a 4-a din play-off-ul Ligii 1 şi este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar există şi opţiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Universitatea Craiova are un moral foarte ridicat în urma superbei victorii din runda precedentă de la Cluj, rezultat care o readuce în bună măsură în lupta pentru titlu cu condiţia să bifeze trei puncte şi în jocul cu FCSB. La Cluj, oltenii au reuşit prima victorie în play-off.

FCSB se află la polul opus craiovenilor. Bucureştenii au pierdut poziţia de lider în urma victoriei lui CFR Cluj de miercuri. “Roş-albaştrii” au arătat foarte rău în meciul de la Giurgiu, noua lor casă pentru meciurile de pe teren propriu, în duelul cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi au pierdut cu 2-1.

Tudorie, preferat în atac lui Koljic

Craiova l-a pierdut până la final de sezon pe fundaşul central Paul Papp, care devenise titular lângă Marius Constantin. Cum şi Mihai Bălaşa mai are de efectuat o etapă de suspendare, Stehpane Acka va fi din nou titularizat, deşi a făcut eforturi uriaşe la Cluj să termine meciul după o lovitură la genunchi.

Atacantul bosniac Elvir Koljic ar putea fi pe bancă, semn că ar fi depăşit din nou problemele apărute după ce revenise dintr-o lungă accidentare, iar Marinos Ouzounidis ar putea opta pentru varianta cu Tudorie ca vârf, mai ales după ce a înscris pe final de meci golul victoriei la Cluj.

Probleme cu fundaşii laterali de la FCSB

La FCSB, fundaşul dreapta Creţu este suspendat şi Toni Petrea va trebui să aleagă între Denis Haruţ şi Ovidiu Popescu pentru acest post, iar fundaşul stânga Panţâru s-a accidentatşi în locul lui va fi Radunovic. Mai rău este că mijlocaşul Darius Olaru, jucător foarte important pe faza de creaţie, nu e refăcut.

U Craiova a câştigat doar de două ori cu FCSB pe teren propriu, în sezonul regulat 2018-2019, scor 2-1, şi în play-off-ul din vara trecută, când a obţinut acelaşi scor. Cu toate acestea la pariuri cota mai bună o are Craiova, 2,45 faţă de 2,85 pentru echipa lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT