Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Vochin, discurs manifest după calificarea României la Euro: „M-ai învins!”

Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, discurs superb la Fanatik SuperLiga după calificarea la Campionatul European.
20.11.2023 | 11:33
Andrei Vochin discurs manifest dupa calificarea Romaniei la Euro Mai invins
Andrei Vochin, mesaj pentru contestatarii echipei naționale a României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a savurat calificarea echipei naționale a României la un turneu final după 8 ani și a oferit primele declarații de la revenirea în țară la FANATIK SUPERLIGA.

Andrei Vochin, concluzii după calificarea României la Euro: „Ajungi să schimbi opinii și asta mi se pare cel mai important lucru”

Andrei Vochin a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre calificarea României la Campionatul European„E foarte frumos. E meritat pentru băieții ăștia care au dus toată campania. E premiul lor de final de preliminarii să joci cu 50.000 de oameni acasă care au cumpărat biletele înainte de meciul cu Israel. Și asta e foarte important”.

ADVERTISEMENT

Consilierul președintelui FRF a punctat un lucru interesant: „Asta înseamnă că indiferent ce se întâmplă pe parcursul unei campanii, că primești critici și unele dintre ele se duc către zona de jignire, ceea ce nu o să pot să înțeleg niciodată, iată că dacă faci treaba bine ajungi să primești ceea ce meriți și chiar să ajungi să schimbi opinii și asta mi se pare cel mai important lucru”.

Andrei Vochin e de părere că oamenii au fost influențați negativ: „Prin munca ta să schimbi părerea unor oameni care probabil au fost influențați în gândirea lor de cu totul și cu totul alte aspecte”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, comparație savuroasă pentru contestatarii naționalei României care îi laudă acum pe „tricolori”: „Replicarea unui gest devenit celebru”

Andrei Vochin a comentat și el discursul schimbat la 180 de grade al contestatarilor echipei naționale care acum îi laudă pe jucători pentru calificare: „Acuma cred că se încearcă replicarea voluntară sau involuntară a unui gest devenit celebru în fotbalul nostru acum 30-40 de ani. În momentul în care un mare scriitor român și pasionat de fotbal, cronicarul Eugen Barbu, l-a făcut pe Rodion Cămătaru ‘Haplea în chiloți’. 

A fost o întreagă campanie prin 82-83 când Rodion Cămătaru pentru el era Haplea în chiloți. Rodion Cămătaru a ajuns la meciul cu Suedia, a marcat golul victoriei cu 1-0 și a făcut un meci formidabil. 

ADVERTISEMENT

Iar a doua zi, cronica marelui Eugen Barbu a fost ‘M-ai învins, Rodioane!’. Ăsta a fost titlul și probabil că e exemplul care dăinuie în mintea multor jurnaliști de modul cum poți să refaci o eroare de judecată pe care ai comis-o și ai exagerat-o la un moment dat”, a mai povestit analistul FANATIK SUPERLIGA.

Vochin are un mesaj și pentru oamenii din presă care au fost împotriva naționalei, iar acum își toarnă cenușă în cap: „Eu le spun tuturor celor din federație atunci când îi simt enervați de fel de fel de opinii dure sau lipsa adevărului din anumite contexe, că în primul rând cei care vor simți nedreptatea vor fi cei care au scris-o. În momentul în care tu greșești trebuie să îți faci propria analiză”. 

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA se vede de trei ori pe săptămână doar pe site-ul FANATIK.RO: luni, marți și vineri, LIVE de la 10:30. Emisiunea e ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la 17:30.

Andrei Vochin, discurs pentru constestarii naționalei României: „Să ajungi să schimbi opinii și asta mi se pare cel mai important lucru”

ADVERTISEMENT