Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sfaturile lui Mitică Dragomir pentru “tricolori” la Euro 2024: “Să nu ne facem de râs!”

Naționala României a reușit calificarea la Euro 2024. Formația pregătită de Edi Iordănescu nu are însă timp de relaxare. Următorul obiectiv este o prezență demnă la turneul final.
20.11.2023 | 10:53
Sfaturile lui Mitica Dragomir pentru tricolori la Euro 2024 Sa nu ne facem de ras
“SA NU SE FACEM DE RAS LA EURO!” ANALIZA lui Mitica Dragomir dupa Israel - Romania 1-2. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România a făcut un meci mare contra Israelului și a reușit să câștige în ciuda faptului că a fost condusă încă din primele minute. Rațiu a făcut spectacol în banda dreaptă și a contribuit decisiv la primul gol înscris de Pușcaș. Dragomir îl vede pe Rațiu la o echipă de top din Europa.

Rațiu, pe placul lui Dragomir

“Pentru nivel mare, fiți atenți aici. O să râdeți, dar fundașul din dreapta, care a făcut și primul gol. Rațiu. Mai e Drăguș și Drăgușin. Aș pune și portarul, dar a făcut două gafe de trebuia să fie 2-0 pentru Israel.

ADVERTISEMENT

Dar, de emoții, eu nu l-aș învinui. Iar restul, toată lumea e de felicitat și rezervele de pe bancă. Echipa tehnică nu mai vorbesc. Medicii au reușit să facă jucătorii să susțină efortul maximal. Ieri, jucătorii s-au întrecut între kilometrii parcurși.

Asta să știțți de la mine. Am mai spus-o și o repet. Chiar dacă ei aveau 3-4 jucători foarte tehnici, viteza fundașului dreapta, Rațiu, a făcut de așa natură încât să oprească incursiunile celui mai bun jucător al lor”, a declarat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

România și-a îndeplinit obiectivul

Edi Iordănescu se află la cea mai importantă performanță din carieră. Următorul pas pentru selecționerul României este turneul final al Euro 2024. România și-a îndeplinit obiectivul și se pregătește pentru meciul cu Elveția care va decide câștigătoarea grupei. Echipa de pe primul loc va avea parte de adversari mai favorabili la turneul final.

“Eu să fiu în locul lui Stoichiță, înaintea Campionatului European aș lua 3-4 jocuri cu echipe din Georgia, din Finlanda și una din țările nordice, obligatoriu. Aș face câteva meciuri amicale să facă unitate de echipă.

ADVERTISEMENT

Ușor ușor se structurează o echipă națională. Cu Stanciu, cu ceilalți. Se poate face o echipă bunicică să nu ne facem de râs la Campionatul European. Dacă nu punem presiune pe echipă, eu sunt cel care mereu spune să nu punem presiune pe echipă.

Dacă punem presiune pe ei se alege praful. Lăsați-o lejer cum a fost până acum. Nu am pus presiune pe echipă, am mai și lăudat-o. Eu am văzut cum s-au ajutat ieri. Mai puțin în prima repriză în banda stângă, cu toate că a venit destul de mult Drăguș în apărare”, a completat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este transmisă în fiecare luni, marți și vineri exclusiv pe platforma FANATIK.RO. Emisiunea se desfășoară în direct începând cu ora 10:30 și poate fi urmărită în premieră în aceeași zi, de la 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Dragomir cere patru amicale inainte de Euro

ADVERTISEMENT