Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Contre în direct. Adi Ilie, Horia Ivanovici, Rachită și Niță fac echipa României la Euro 2024: “Nu e de titular!” / “Nu ai dreptate”

Adi Ilie, Horia Ivanovici, Vivi Răchită și Robert Niță s-au contrat în direct pe echipa României la Euro. Toți au avut părerile împărțite și s-a lăsat cu discuții aprinse.
20.11.2023 | 10:27
Contre in direct Adi Ilie Horia Ivanovici Rachita si Nita fac echipa Romaniei la Euro 2024 Nu e de titular  Nu ai dreptate
Adi Ilie, Horia Ivanovici, Vivi Răchită și Robert Niță s-au contrat în direct pe echipa României la Euro. Toți au avut părerile împărțite și s-a lăsat cu discuții aprinse.
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Campionatul European din 2024 după victoria cu Israel, scor 2-1. “Tricolorii” au șansa de a ajunge în Germania de pe primul loc în grupă, dacă fac măcar egal cu Elveția la București. După duelul de aseară, Adi Ilie, Horia Ivanovici, Vivi Răchită și Robert Niță s-au contrat în direct pe echipa României la Euro.

Reacțiile de după calificarea României la Euro

La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță a dat start reacțiilor de după calificarea echipei României la Euro. Analistul a deschis subiectul în urma mai multor mesaje pe care le-a primit în care anumite persoane se întreabă de ce sunt lăudați “tricolorii”.

ADVERTISEMENT

“Îmi mai zic unii că de ce îi lăudăm. E normal să îi lăudăm pentru că au reușit”, a spus Robert Niță.

“Nu înțeleg, păi ce să facem acum? Să îi criticăm? Ce i-am zis eu lui Ilie. Dacă ne bate Elveția și mai luăm și vreo bătaie în primul meci cu la Euro, mamă, deci știi cum (n.r. o să ceară demisia)? În noi clocotește sângele balcanic. Dacă ne dă Elveția 3-0 eu vă spun că se uită și de calificare și de tot”, a continuat Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Adi Ilie, în schimb este de părere că suporterii români nu vor uita performanța acestei echipe naționale: “Eu nu cred că o să uite lumea prea repede de calificarea asta, pentru că am așteptat-o prea mult. Și noi i-am criticat aici după un joc, dar nu să îi jignim”.

“Majoritatea suporterilor, nu. Dar, o parte importantă…Meciul de aseară trebuie foarte bine analizat. Cu emoțiile, cu portarul că o mai scapă, cu pasele acelea greșite prin careu. Este un meci pe care trebuie să îl analizezi foarte bine. Pentru că la European dacă te prind unii așa îți dau 3-0”, a mai spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan sau Florin Niță?

Horia Ivanovici a discutat și despre portarul celor de la Rapid, Horațiu Moldovan. Gazda emisiunii FANATIK SUPERLIGA susține că fotbalistul giuleștenilor nu este pe placul său: “Nu îmi place Horațiu, nu îmi place”.

“Câteodată dă nesiguranță, dar nu ia gol. Până la urmă ce e? O degajare și o respingere pe centru. A făcut și meciuri unde dacă nu era acolo, era groasă. Tu după ultimele trei meciuri ale echipei naționale ai fi schimbat portarul? Face niște meciuri, nu ai cum să îl schimbi. “, a intervenit Robert Niță.

ADVERTISEMENT

“Eu l-aș prefera pe Niță în poarta naționalei. Cred că este un jucător care dă mult mai multă siguranță echipei naționale. Nu, că nu ai cum să schimbi portarul. Încă o dată, e încrederea lui Iordănescu în Horațiu. Dar, nu îmi place și nu mi se pare, încă, că are acel mental de competiție mare”, a fost răspunsul lui Horia Ivanovici.

Forma jucătorilor echipei naționale a lui Edi Iordănescu

Robert Niță l-a adus în discuție și pe fundașul celor de la Universitatea Craiova. La FANATIK SUPERLIGA analistul susține că Bancu nu a fost într-o formă foarte bună la meciul cu Israel: “La Bancu nu s-a văzut? Păi, da că ăla e ultimul și când degajează ăla greșit, ziceau și comentatorii ‘O, nu, nu acum. Bagă alunecare’.” 

Adrian Ilie este de părere că lotul echipei naționale a venit cu un moral foarte bun la meciurile cu Israel și Elveția: “Ultimele două săptămâni, până să ajungă la echipa națională și Drăguș la echipa de club joacă bine și dă goluri, vine cu alt moral. Rațiu e lăudat după meciurile din Spania, atunci și cu Vinicius și vne cu alt moral la națională. Ianis joacă cu Barcelona și vine cu alt moral la echipa națională. Și aste se vede și în teren”.

“Vin cu alt moral la echipa națională și acești jucători care vin cu alt moral. Și acești jucători deja s-au văzut în timpul jocului și ieri. Au jucat bine, fără greșeală, cu încredere în ei. Dacă acești jucători, până la anul în vară la Campionatul European nu își mențin forma la echipele de club trebuie să găsească pe altcineva”.

Horia Ivanovici, despre echipa României la Euro 2024

La FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a făcut o analiză personală a echipei României la Euro. Moderatorul emisiunii a analizat fiecare component din primul 11 după prestațiile pe care le-au avut în grupa de calificare.

“Eu așa văd naționala. Vorbesc după meciul de aseară și după această campanie de calificare. Horațiu Moldovan este pe un post în care nu aveai cum să îl scoți, nu era nici corect să faci asta. Părerea mea este că Niță este un portar peste Moldovan din punct de vedere al experienței. Nu vorbesc neapărat ca și portar.

Horațiu Moldovan nu este portar de națională, titular. Niță poate să joace și de două zile și joacă titular la echipa națională, la valoarea lui. Pe partea dreaptă avem un senator de drept deja, pe Rațiu. Burcă, Drăgușin, aici nu avem ce să discutăm. Bancu pe stânga, tot așa, nu avem ce să discutăm.

După părerea mea, Screciu și-a câștigat locul de titular indiscutabil. Mie, personal, nu îmi place Marin. Nici ieri nu mi-a plăcut, deși, nu a făcut o partidă rea deloc. Eu cred că avem jucători mai buni pe postul acela decât este el. Stanciu, nu avem ce să discutăm. Este liderul indiscutabil al naționalei României. Nu vorbesc de constanță. Așa Drăgușin a fost cel mai constant și după Screciu. Stanciu a făcut o partidă așa și așa. Dar nu poți să vezi naționala fără Stanciu”, a spus moderatorul de la FANATIK SUPERLIGA.

“Îmi place de Ianis Hagi, are caracter”

“Mi-a plăcut foarte mult Hagi în ultimele partide. Mă bucur pentru bunul simț al acestui băiat. Eu nu o să pot să uit niciodată cum a zis acest băiat ‘Te iubim, România!’. Denotă un băiat de caracter. Gol senzațional, închide un cerc peste timp. Un jucător extraordinar. Eu nu îl mai văd ieșit din echipă pe Drăguș la cum joacă, nu contează că e stânga sau că e vârf. Mie îmi place Drăguș la nebunie în momentul de față.

Iar în ceea ce îl privește pe Pușcaș, lăsând la o parte meciul de aseară, care a fost cel mai bun meci al lui. La fel, mie nu îmi place Pușcaș. Nu este genul de jucător care îmi placă. Nu îi iau acestui băiat un gram din merite. A fost partida lui George Pușcaș și foarte bine pentru că a crezut în el, când toată lumea îl critica. O națională de Euro trebuie să fie mai tehnică și trebuie să joace mult mai combinativ și nu neapărat pe forță. Aș vrea și puțin fotbal.

Vreau să depășim acest moment și să vedem la Euro o națională mai sus calitativ. Asta mi-aș dori eu ca microbist. Eu cred că sunt soluții. Sunt jucători buni. Să nu uităm că îl avem pe Man, care e un jucător foarte bine în Italia. Vreau să văd în continuare caracterul, determinarea, sacrificiul, toate lucrurile astea de aseară. Dacă le îmbinăm cu mai mult fotbal, cu mai multă calitate, cred că putem face o figură frumoasă la Euro”, a mai spus Horia Ivanovici în analiza sa.

Contre în direct după analiza lui Horia Ivanovici

“Echipa națională a României și când calitate de dădea pe dinafară…Avea un Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Răducioiu, tot închis juca. Nu făcea spectacol și se aștepta ca prin calitatea individuală a jucătorilor sau printr-un contraatac, sau printr-o execuție să decidă jocul”, a fost prima reacție a lui Robert Niță după analiza lui Horia Ivanovici.

“Aici nu îți dau dreptate. Aveam momente cu echipele bune, cu Anglia, Portugalia, cu astea așteptam astfel de momente, dar când jucam cu ceilalți”, a contrat în direct, Adrian Ilie. Robert Niță a continuat și a comparat generațiile naționalei: “Știu, le dădeați 3-4 goluri. Dar jucătorii din generația asta nu mai au calitatea voastră”.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Contre în direct Adi Ilie, Horia Ivanovici, Rachită și Niță

ADVERTISEMENT